0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Gardian

KRITIČNO U TEKSASU: Lekari PRIMORANI da odlučuju koga će lečiti, a koga POSLATI KUĆI DA UMRE!

Lekari Memorijalne bolnice okruga Star, u Teksasu, jedine u tom okrugu, dobili su teške smernice

Zbog rasta broja zaraženih od korona virusa, lekari biraju koje će pacijente lečiti, a koje poslati kući zato što će verovatno umreti. Tzv. “paneli smrti” uvedeni su kako bi se rasteretili ograničeni medicinski resursi, a lekari mogli da se usredrede na obolele koji imaju više izgleda da prežive.

Okrug Star beleži rast broja obolelih od korona virusa od početka jula, a do 24. jula zabeleženo je 1.769 slučajeva infekcije, 17 potvrđenih žrtava, dok se za još 33 žrtve čeka zvanična potvrda. U okrugu Star, pored granice sa Meksikom, živi 64.000 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ...

MARIĆ STAVIO TAČKU! Poslednja "Ćirilica" donela mnoga saznanja ...

DR ŠEKLER OTKRIO: MI smo izučavali genom KORONA VIRUSA, evo šta smo SAZNALI!

OVO JE POENTA MERA: Šta ako imate MILION bolesnih za NEDELJU dana u SRBIJI?

JEZIVO U GORNJEM MILANOVCU: Žena skočila sa mosta! U kritičnom stanju prevezena u Kragujevac

POGLEDAJTE ŠTA SU T-ĆELIJE: Među nama su ljudi specijalnih karakteristika, imuni na korona virus, a ovo su njihove odlike

Za nagli rast broja zaraženih u okrugu, u kome na početku pandemije nekoliko meseci nije zabeležen nijedan slučaj, vlasti optužuju društvena okupljanja.

- Sada vidimo posledice društvenih okupljanja četvrtog jula, tokom godišnjih odmora i drugih prilika za druženje – napisao je na Fejsbuku sudija okruga Star Elroj Vera.

- Nažalost, Memorijalna bolnica okruga Star ima ograničene resurse i naši lekari će morati da odlučuju ko će dobiti lečenje, a ko će ići kući da bi umro okružen svojim bližnjima – dodao je on.

Uragan "Hana", prvi koji je 2020. pogodio SAD, za vikend je prošao kroz okrug Star i iznudio privremeno zatvaranje "drajv in" centara za testiranje na korona virus.

- Radim kao medicinski tehničar skoro 30 godina i još nikad nisam doživeo ovako tešku situaciju u našem kraju – kaže Korando Rios, koji radi na odeljenju za kovid-19 pomenute bolnice. On je pre nekoliko dana testiran na korona virus i ispostavilo se da je pozitivan. Oporavlja se kod kuće u karantinu.

SVE O SPORTU

GOLMAN STEVANOVIĆ NAPUŠTA CRNO-BELE: On je žrtva FSS

LUČESKU POBEGAO GLAVOM BEZ OBZIRA: Stavili mu omču i pretili, a on POBEGAO (FOTO)

VAVRINKA JE IMAO SAMO JEDNU ŽELJU: Dogodilo mu se nešto sasvim drugačije

Komentarišući smernice u okrugu Star, kritičari Trampove administracije govore o “panelima smrti”, frazi koju su osmislili republikanski kritičari zdravstvenih reformi Baraka Obame, lažno tvrdeći da će “paneli smrti” odlučivati ko će biti podvrgnut važnoj terapiji, prenose mediji.

Ovo nije prvi okrug koji je prinuđen da uvodi ovakve smernice. Prvi put su takvi standardi uvedeni u Arizoni trećeg jula, kao reakcija na zahtev pružalaca zdravstvenih usluga širom države. Početkom jula Arizona je postala globalno žarište korona virusa, ali je stopa rasta pozitivnih slučajeva od tada u padu.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad