12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

RUSI KONAČNO OTKRILI: Evo kada će početi sa vakcinacijom dece protiv korone! (VIDEO)

Nacionalni istraživački centar Gamalei u Rusiji planira da počne testiranje vakcine protiv virusa korona na deci u januaru-februaru sledeće godine, saopštio je direktor centra Aleksandar Gincburg.

Kako prenosi Sputnjik, Gincburg je naveo da Institut nikada nije sprovodio testiranja na deci.

- Pedijatri poznaju te specifičnosti, stoga zajedno s njima pripremamo dokumentaciju koju ćemo podneti Ministarstvu zdravlja kako bismo mogli sprovoditi testiranja na deci, ali tek nakon što završimo sva testiranja na odraslima - rekao je Gincburg.

SVE O KORONI

LJUDI SE KUPAJU GDE STIGNU A OVA OPASNA STVAR VREBA: Neke plaže su RAJ NA ZEMLJI

POTRAŽNJA ZA MEDICINSKIM SESTRAMA I LEKARIMA U DOBA KORONE: Ova zanimanja su DEFICITARNA

U VOJVODINI 3.790 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Novom Sadu 1.790

Prema njegovim rečima, testiranja na deci počeće na zimu, jer će treća faza testiranja vakcine protiv virusa korona na odraslima trajati oko pet meseci.

- Nadam se da će vakcina biti pogodna za decu, ali prema ruskom zakonu vakcina se može testirati na deci tek kada prođe kompletan ciklus testiranja na odraslima - objasnio je Gincburg.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško ranije je saopštio da su klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona u Rusiji završena, a reč je o vakcini koju razvija Nacionalni istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije Gamalei.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti