Izvor: Tanjug
09.08.2020 u 13:42
0

LIBAN: Ministarka informisanja podnela ostavku!

 Libanska ministarka informisanja podnela je danas ostavku zbog katastrofalne eksplozije u bejrutskoj luci prošlog četvrtka i građanskog nezadovoljstva na ulicama prestonog Bejruta.

Njena ostavka podneta je u jeku sve snažnijeg nezadovoljstva vladajućom elitom koju građani optužuju za loše upravljanje državom i za korupciju koja je, kako se smatra i dovela do razorne eksplozije u skladištu bejrutske luke.

OVO MORATE ZNATI: 

NEČUVENO! PLAVA GROBNICA POSTALA PLAŽA: Na mestu gde počivaju srpski vojnici Grci postavili ležaljke!

BRNABIĆ O VAKCINI i početku nove ŠKOLSKE GODINE!

BRNABIĆ: Odlazak Borisa Miloševića u Knin je ponižavajuće!

IMA ŽRTAVA! Teška saobraćajna nesreća na auto-putu Beograd-Niš!

Bivša ministarka infrormisanja Manal Abdel-Samad navela je u pismu da su promene ostale nedostižne i da žali jer nije uspela da ispuni očekivanja svojih sugrađana, prenosi AP.

Bejrutska eksplozija dodatno je amplificirala nezadovoljstvo građana koji su juče protestovali na ulicama Bejruta noseći vešala sa omčom i simbolično obavljali egzekucije nad fotografijama političara i libanske državne elite.

Demonstranti su nosili i natpise s kojih poručuju političarima „Ostavke ili vešala“, pa su protesti ubrzo postali nasilni.

SVE O KORONI:

LEKARI IZNENAĐENI! Beba iz Vranja nasledila mamina antitela!

SMRTONOSNI TROMB U PLUĆIMA USLED KORONAVIRUSA: Evo kako se zaštiti!

Ogorčeni građani su bacali na policiju kamenice i pokušali nasilno da uđu u neke vladine zgrade u nameri da ih preobrate u sedište antivladinog pokreta, ali policija je uzvratila suzavcem i gumenim mecima.

Ostavke su juče najavila i petorica poslanika u libanskom parlamentu, a najavljena je i ostavka ministra za životnu sredinu što sve zajedno dodatno komplikuje situaciju u kojoj se našao premijer Hasan Dijab.

Ministar inostranih poslova podneo je ostavku još pre eksplozije u Bejrutu navodeći kao razlog „nedostatak volje i efikasnosti da se sprovedu sveobuhvatne strukturne reforme“.

PROČITAJTE JOŠ:

KRALJEVO: Nađena MRTVA BEBA!

HOROR NA KOŠUTNJAKU! Automobilom naleteo na devojku, otkinuo joj nogu i pobegao!

DETALJI PUCNJAVE U SURČINU: Policija u automobilu pronašla patron od lovačke puške

UPUCAN ČUMETOV BRATANAC: Napadač sa fantomkom mu pucao u glavu!

UMALO NESREĆA U NIŠU: PROTIVGRADNA RAKETA pala blizu PUMPE!

U sinoćnjem javnom obraćanju, premijer Dijab je ocenio da su vanredni izbori jedino rešenje za kriznu situaciju u kojoj se našao Liban.

Ova ponuda, sudeći po trenutnoj situaciji, neće smiriti strasti i nezadovoljstvo ogorčenih građana.

Ostavka ministarke informisanja stiže neposredno uoči početka međunarodnog video samita na kojem će se prikupljati humanitarna pomoć i neophodna oprema za Liban.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter