Izvor: HappyBSC
23.08.2020 u 04:20
0

BELORUSIJA: Vlasti blokirale medije!

 U Belorusiji su u subotu nastavljeni protesti protiv predsednika Aleksandra Lukašenka, a vlasti su blokirale sajtove više od 50 medija. 

Belorusko udruženje novinara saopštilo je da su, između ostalih blokirani sajtovi američkog Radija Sloboda i poljskog satelitskog TV kanala Belsat, namenjeni Belorusiji, kao i da je državna izdavačka kuća obustavila štampanje dve glavne nezavisne novine, Narodne volje i Komsomolske pravde.

Protesti nezapamćeni u Belorusiji po veličini i trajanju, počeli su posle predsedničkih izbora 9. avgusta, na kojima je Lukašenko osvojio šesti mandat, a za koje opozicija smatra da su bili neregularni i traži da predsednik podnese ostavku posle 26 godina na vlasti.

OVO MORATE ZNATI

REDOSLED SIMPTOMA: Kovid 19 prvo NAPADA ovaj sistem, pa onda SLEDI spuštanje niz drugi

PUCNJAVA U PRIŠTINI: Ranjen muškarac!

PREMINUO NAJSTARIJI MUŠKARAC NA SVETU! Evo koliko godina je imao

SKANDAL NA JAVNOM SERVISU CRNE GORE: U prenosu pokazivanje simbola Velike Albanije!

VAKCINA STIŽE IZ JOŠ JEDNE ZEMLJE?! Rusija se UMEŠALA, evo o čemu je reč

Policija je odgovorila oštro, primenjujući silu i privodeći oko 7.000 demonstranata. To je, međutim, kako navodi AP, imalo kontraefekat, jer su se protesti proširili u zemlji, uključujući i na neke od najvećih fabrika, koje su bile glavna uporišta Lukašenka.

Na najvećem skupu do sada, 16. avgusta, u Minsku se okupilo čak 200.000 demonstranata.

Svjatlana Tihanovska, glavna Lukašenkova suparnica na prošllim izborima, najavila je za nedelju nove masovne proteste opozicije.

„Bliže smo nego ikad ostvarenju našeg sna“, poručila je u video poruci Tihanovska iz Litvanije, gde je izbegla posle izbora iz straha da bi mogla biti uhapšena, kao što se ranije desilo nekim Lukašenkovim protivnicima.

SAZNAJTE JOŠ…

PROTEST U SMEDEREVU zbog zagađenja: Građani BLOKIRALI prugu

„BRANILA SE OD MONSTRUMA“: Muž zaklane Katice otkrio NOVE DETALJE

ROMANI ISKLJUČILI STRUJU: Otišla u Banjaluku da ne bi sedela u mraku

HAPŠENJE U BORU: Nestalo 800 kg bakra iz livnice

U subotu su stotine žena obučene u belo formirale u Minsku ljudski lanac u znak protesta. U drugom protestu uveče se okupilo oko 3.000 ljudi.

Demonstranti ističu da su nezadovoljni opadanjem životnog standarda i Lukašenkovim odbacivanjem opasnosti od epidemije korona virusa i njegovim pritiscima na opoziciju.

Lukašenko tvrdi da su protesti podstaknuti sa Zapada, uključujući SAD, i da NATO raspoređuje snage na zapadnim granicama Belorusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter