7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

OBAVEZAN NEGATIVAN TEST ZA NASTAVNIKE: Provera pre povratka u učionice

U Sloveniji će biti obavezan negativan test za nastavnike pre povratka u učionice.

Nastavnici u Slovejiji u utorak se vaćaju u škole i moraće da se testiraju ako žele da predaju u učionici, kazala je danas zvaničnica Ministarstva zdravlja Vesna Kerstin Petrič.

Testiranje za nastavnike u vrtićima i osnovnim školama planirano je za ponedeljak, a oni koji su negativni na testiranju moći će da počnu sa predavanjem u utorak.

ZANIMAĆE VAS OVO

VESIĆ NAGLAŠAVA: Neće biti gužvi u saobraćaju tokom gradnje metroa

MINISTAR MOMIROVIĆ: Metro je kruna naših investicija, najkompleksniji projekat na Balkanu

EVA RAS PROTIV NOVINARKE Pogledajte žestoku raspravu o slučaju Mike Aleksića

OBORIO DEVOJKU NA PEŠAČKOM I POBEGAO: Uhapšen Nišlija zbog izazivanja saobraćajne nesreće

U slučaju pozitivnog testa moraće u samoizolaciju, rekla je Kerstin Petrič, šef uprave za javno zdravlje na vladinoj konferenciji posvećenoj Covid 19.

Petrič je rekla da je testiranje obrazovnih radnika ključna mera koju preporučuju Svetska zdravstvena organizacija, Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti, kao i slovenačke institucije. Za sada nema planova da se testiraju i đaci, a u utprak se u škole vraćaju osnovci prva tri razreda, kao i deca u vrtićima i to u devet od 12 regiona u zemlji sa statistički najboljom epidemiološkom situacijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar