5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

FDA odobrio da se iz jedne bočice Fajzera uzima i 6. doza

Dok SAD tragaju za više zaliha vakcina protiv korona virusa kako bi vakcinisale što veći broj stanovnika, Američka uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila je da se iz svake bočice Fajzerove vakcine može izvući još jedna dodatna doza, šesta.

Prvobitno je svaka bočica vakcine koju su proizvele američka kompanija Fajzer i nemačka BioNTek dizajnirana da sadrži pet doza vakcine, ali pojedini farmaceuti ističu da se može izvući i šesta doza kada se koriste određeni špricevi.

Kao rezultat toga, FDA je izdala odobrenje prema kojem se špricevi male zapremine mogu koristiti za izvlačenje šest doza iz jedne bočice Fajzerove vakcine. Ukoliko se koriste standardni špricevi i igle, onda se ne može izvući šesta doza.

PROČITAJTE JOŠ

UŽASNA NESREĆA KOD BORA: Devojku slučajno upucao verenik

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI NARUČENOG UBISTVA BIVŠE SUPRUGE: Angažovao batinaše da bresude njegovoj ženi

MANIJAK ISTRAUMIRAO DETE: Uznemiravao devojčicu na autobuskoj stanici u Nišu, komšije upozoravaju da mu to nije prvi put

ISPLIVAO SNIMAK ŽESTOKOG SUKOBA Kapetan Dragan i Šešelj u žestokom sukobu dok Hrvati pucaju (IZA BRAVE, večeras u 20.50)

HAOS NA ZVEZDARI: Muškarac se ZAKLJUČAO u stanu, preti da će se UBITI!

Kompanija Mekeson koja se bavi nabavkom medicinskih potrepština već je počela da zdravstvenim ustanovama širom SAD isporučuje komplete s manjim špricevima i iglama koje omogućavaju vađenje šeste doze vakcine iz Fajzerove bočice.

Izvršni direktor Fajzera Albert Burla rekao je da ovo povećanje doza po bočici pruža dodatnih 20 odsto kapaciteta, što će doprineti povećanju broja vakcinacija u zemljama širom sveta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar