6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

PRETRES TRI LOKACIJE: Akcija protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i pranja najmanje 3,9 miliona evra

Na tri lokacije na severoistoku BiH prema nalogu Tužilaštva BiH realizuje se pretres objekata i hapšenja u okviru zajedničke operacije tužilaštava BiH i Švedske u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne trgovine ljudima i pranja najmanje 3,9 miliona evra.

Aktivnosti se realizuju u okviru Zajedničkog istražnog tima (JIT) Tužilaštva BiH i pravosudnih i policijskih agencija Švedske, te uz koordinaciju EVRODŽAST-a, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, čiji istražilac na terenu koordiniše aktivnosti sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, koji deluju uz podršku MUP-a Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

Objekti pretresa su pod nadzorom policijskih službenika, a u toku su detaljni pretresi kuće/stana, pomoćnih prostorija, pratećih objekata, vozila, kao i pretres elektronskih uređaja, računara i telefona, a s ciljem prikupljanja dokaza za vođenje postupaka u BiH i Švedskoj.

PROČITAJTE OBAVEZNO

SVETI SAVA ŠKOLSKA SLAVA: Danas slavimo Svetog Savu!

DAČIĆ NA HAPPY TV: Fajon je svojim izjavama sebe diskreditovala

JEZIVA NESREĆA: Automobil se zapalio u toku vožnje, vatrogasci i policija su na terenu (VIDEO)

SELAKOVIĆ ZA HAPPY: Danas je VELIKI DAN za SRBIJU, konačno dobijamo potpuno originalan spomenik!

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su, zajedno delujući, učestvovale u izvršenju više krivičnih dela, u kojima su oštećene žrtve trgovine ljudima iz izrazito ranjive populacije, te je izvršenjem krivičnih dela, ostvarivana velika imovinska korist, koja je počinjenjem krivičnih dela pranja novca, s ciljem legalizovanja, ubacivana u finansijsko poslovanje.

Krivična dela su počinjena na teritoriji BiH i Švedske, a što je rezultiralo formiranjem zajedničkog istražnog tima.

Počinjna krivična dela odnose se na radnu eksploataciju oštećenih, krivična dela prevare i zloupotrebe prava iz socijalnog osiguranja, a iznos nezakonito stečene imovinske koristi dostiže najmanje 3,9 miliona evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar