10°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: kossev

ARAPSKA LIGA SE OBRUŠILA NA PRIŠTINU: Vaš potez je kriminalan! Ambasada u Jerusalimu...

Generalni sekretar Arapske lige Ahmed Abul Geit najoštrije je osudio priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela od strane tzv. Kosova i njegovu odluku da otvori ambasadu u okupiranom gradu.

PROČITAJTE 

Od ponoći više neće biti potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju iz Mađarske

CELA SRBIJA DO POSLEDNJEG TRENUTKA VEROVALA DA JE ŽIV: Pronađeno telo nestalog dečaka iz Pančeva

UDES ZA KOLAPS! Izbegavajte ovaj deo grada, kolone automobila stoje! (FOTO)

OSAM VAŽNIH PITANJA O DRUGOJ DOZI VAKCINE: Evo kada se formira imunitet na koronu

Beograd i dalje prvi sa više od 500 zaraženih: Posle slede Kragujevac i Niš

Abul Geit istakao je da je odluka i nelegitimna i da predstavlja kršenje međunarodnog prava prema kojem je Jerusalim okupirana teritorija i podseća da je, na osnovu toga, međunarodno pravo zabranjuje premeštanje ambasada u ovaj grad, prenosi Daily news Egypt.

On je naglasio da tzv. Kosovo ovom odlukom krši međunarodni konsenzus o otvaranju ambasada u okupiranom Jerusalimu. Do sada su samo dve države prekršile ovaj konsenzus – SAD i Gvatemala.

Istovremeno, Abul Geit je naglasio da su rezolucije Saveta bezbednosti UN u tom pogledu jasne, naročito Rezolucija 478 iz 1980. godine, koja osuđuje aneksiju Izraela od istočnog Jerusalima i zabranjuje državama da uspostave diplomatske misije u gradu.

On je rekao da otvaranje ambasade bilo koje zemlje u Jerusalimu ne menja činjenicu da je grad pod okupacijom, a da se o njegovoj sudbini može odlučivati samo putem pregovora.

OVO MORATE ZNATI

Vučić se na POSEBAN način zahvalio braći Petrašinović i Milanu Petroviću što su proslavili Srbiju u SVETU

NASILNIČKO PONAŠANJE NA AUTOBUSKOJ STANICI: Napao radnika koji mu je tražio peronsku kartu, a onda nasrnuo i na PATROLU POLICIJE

DRAMA U DERBIJU: PROMAŠENA dva bacanja sekund i po pre kraja...

STIGLA POTVRDA IZ FRANCUSKE ZA METRO: Poznato kad tačno počinju radovi na izgradnji prve linije MAKIŠ POSTAJE OGROMNO GRADILIŠTE

Ovde se uzima u obzir činjenica da je Jerusalim jedno od najvažnijih pitanja u pregovorima između Palestinaca i Izraelaca.

Abul Geit je takođe istakao da je priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela u suprotnosti sa logikom mirnog rešenja i međudržavnog sporazuma.

Prekjučerašnje zvanično uspostavljanje diplomatskih odnosa i najave otvaranje ambasade tzv. Kosova u Jerusalimu kritikovala je Evropska unija i kritikovala je Turska.

 

Palestina poziva Prištinu da razmotri odluku o Jerusalimu

 

Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da je odluka Prištine da otvori predstavništvo u Jerusalimu razočaravajuća i pozvala ga da razmotri još jednom tu odluku i povuče je.

Prema pisanju palestinske agencije Vafa (Wafa), Ministarstvo je navelo da je ta odluka Prištine u suprotnosti sa svim što tamosnje vlasti pokušavaju da učine kako bi ubedile svet da prizna nezavisnost tzv.Kosova.

Palestinsko Ministarstvo smatra da je odluka Prištine pogrešna i da bi njeno povlačenje dalo primer posvećenosti zakonitosti i međunarodnom pravu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar