5°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: happybsc

ZAVRŠENA ISTRAGA Glumac optužen za silovanje!

Optužen!

(UŽIVO) ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U petak o merama za vikend, pojačan nadzor u školama (VIDEO)

Francuski glumac Žerard Depardije optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje, izjavio je sudski izvor za AFP u utorak, u poslednjem u nizu takvih navoda protiv uglednih ličnosti u Francuskoj.

Depardje, jedan od najslavnijih glumaca svoje generacije, optužen je za seksualno zlostavljanje i silovanje glumice u dvadesetim godinama u 2018. Početna istraga optužbi o silovanju protiv 72-godišnjeg glumca povučena je zbog nedostatka dokaza. Ona je, međutim, ponovo pokrenuta prošlog leta, vodeći do podizanja optužbi u decembru, saopštio je pravosudni izvor.

Glumica optužuje kolegu da ju je silovao i seksualno zlostavljao u svom domu u Parizu u dva navrata u avgustu 2018. godine. Depardijeov advokat Herve Temime izjavio je za AFP da glumac, koji je na slobodi ali je pod sudskim nadzorom, "u potpunosti odbacuje sve optužbe". Sudeći po izvoru bliskom slučaju, Deparde je prijatelj glumičine porodice.

U nekim izveštajima se navodilo da su Depardje i glumica probali scenu pozorišnog komada, ali je izvor kazao da "ničeg profesionalnog nije bilo u tom kontaktu".

Glumičina advokatica Elodi Tuailon-Hibon izjavila je za AFP kako se nada da će "privatna sfera njene klijentkinje biti ispoštovana" dok se slučaj razvija.

Osim što je superzvezda u svojoj domovini, Depardje je jedan od najpoznatijih francuskih glumaca širom sveta.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti