37°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Sputnjik

PREDSTAVLJAJU RUSIJU KAO NEPRIJATELJE: Obučavanje tinejdžera za RAT

Političari aktivno predstavljaju Rusiju kao glavnog neprijatelja pred narodom

VAŽNO

OTKRIVENO: Evo ko su IZMASAKRIRANI navijači čije su fotografije objavljene sinoć

NOVA PROGNOZA PROFESORA KOČOVIĆA: Evo šta nas čeka! (FOTO)

DIVLJANJE SA KORONA ŽURKAMA SE NASTAVLJA: Novosadska policija upala u kuću prepunu ljudi!

Sve više estonskih tinejdžera prolazi obuku za učešće u potencijalnom ratu sa Rusijom.

Ministar odbrane Estonije Kale Lanet primetio je porast broja mladih ljudi koji su spremni da učestvuju u pružanju otpora protivniku. Prema rezultatima ankete, njihov udeo je porastao sa 54 odsto na 63 odsto.

Po mišljenju eksperata, u ovoj baltičkoj državi raste rusofobija koju podgrevaju zvanične vlasti, pokušavajući da zaplaše stanovništvo govoreći o opasnosti koja dolazi spolja.

- Mit o "ruskoj pretnji" postao je opsesija estonskih vlasti, a zahvaljujući velikoj propagandi značajni deo stanovništva se "zarazio" rusofobnim alarmizmom - navodi ruski ekspert sa instituta za ekonomiju, Ruske akademije nauka  Leonid Vardomski. 

Stručnjak je naglasio da uz pomoć širenja alternativnog pogleda na Rusiju, vlasti Estonije pokušavaju da skrenu pažnju građana sa unutrašnjih problema.

Vladimir Vorotnikov, stručnjak sa Instituta za međunarodna istraživanja univerziteta MGIMO, smatra da ovo nije prvi put da vlasti Estonije, kod svoj stanovništa, predstavljaju Rusiju kao neprijatelja i čak imaju uspeh u tome.

Ranije je ministar odbrane Estonije Kale Lanet izjavio da Moskva predstavlja najveći pretnju za bezbednost zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar