26°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SPREČENO PRANJE NOVCA! Policija razbila međunarodnu kriminalnu grupu!

Od svih kriminala najozbiljniji je svakao pranje novca i utaja poreza i zato su akcije sprečavanja takvih kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera.

U FOKUSU

HOROR U SJENICI! Pas IZUJEDAO devojčicu

JOŠ DANAS MOŽETE DA SE PRIJAVITE! Ako propustite gubite pravo na NOVČANU POMOĆ!

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Hapšenje povratnice je BRUTALAN PRIMER ZASTRAŠIVANJA!

Sekretar Ministarstva zdravlja VEKIĆ prenosi: Medicinski radnici su ISCRPLJENI, mole vas da se vakcinišete!

Mađarska poreska i carinska služba (NTCA) razbila je, u saradnji sa Europolom, organizovanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči za poreske prevare i pranje novca u kojima je budžet Mađarske oštećen za 8,2 miliona evra.

Kriminaci su koristili fantomske firme u Mađarskoj i Hrvatskoj, koje nisu imale ni zaposlene, ni opremu, ni sedište, a kojima su isplaćivane provizije za nepostojeće usluge, koje su se kasnije neprijavljene poreskim organima vraćale uplatiocima, navodi se u saopštenju Europola i dodaje da je ova vrsta kriminala sve zastupljenija u EU.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ U SURČINU, POČETAK RADOVA: Srbija je jedna od najvećih gradilišta u Evropi! (VIDEO)

VAŠINGTON POZVAO AMERILČKE ZVANIČNIKE: Hitno napustite ovu zemlju, RAT JE NEIZBEŽAN! (VIDEO)

UŽAS U LESKOVCU: Vozač audija UDARIO ŽENU SA DETETOM U KOLICIMA!

U operaciji je učestvovalo 300 finansijskih istražitelja i policajaca, koji su izveli 100 pretresa u Mađarskoj i Hrvatskoj, uhapsili devet osumnjičenih među kojima je i vođa organizovane kriminalne grupe i dvojica njegovih nabližih saradnika i zamrzle više bankovnih računa, gotovine i nekretnina ukupne vrednosti 4,16 miliona evra.

Europol je pružio podršku i omogućio bezbednu razmenu podataka, analitičke usluge, koordinaciju operativnih aktivnosti i izvlačenje podataka iz zaplenjenih mobilnih telekomunikacionih uređaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti