19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: BIZNIS INSAJDER

OVDE SE KRIJE RUSKA VOJNA SILA: Jedinstvena pretnja oružanim snagama NATO-a

Zapad strahuje

U FOKUSU

DR GVOZDENOVIĆ O MASOVNOJ VAKCINACIJI I ANTITELIMA: Da li će biti i treće doze cepiva?

Vučić dočekuje izaslanika kralja Bahreina!

DAN SVETOG NIKONA: Pobedio je neprijateljsku vojsku verom u Hrista izgovorivši ove reči

Rusija poseduje savremenu ratnu flota koja se stalno razvija, predstavljajući jedinstvenu pretnju oružanim snagama NATO-a. Kako se navodi, Ratna flota Rusije je pojačala svoju aktivnost na Arktiku, povećava svoje prisustvo u Africi i na Bliskom istoku, a takođe pažljivo prati šta radi NATO, ploveći oko Evrope.

- Danas, u sastavu ruske Ratne mornarice nalazi se oko 360 brodova svih tipova. Velike krstarice i razarači su zamenjeni manjim brodovima koji su spremni za savremene borbe, kao što su korvete i fregate - navodi se.

Mnogi od ovih brodova su manji i nose manje oružja u poređenju sa brodovima istog tipa, koje poseduju države NATO-a.

- Međutim, nova tehnika i oružje, posebno krstareće rakete "kalibar" koje su 2015. godine predate vojsci, daju im prednost - prenosi se.

Međutim, prava sila Ratne mornarice Rusije, po mišljenju autora materijala, u ovom trenutku se krije pod vodom. U sastavu podvodnih snaga nalazi se 59 podmornica, uključujući 12 atomskih - naoružanih balističkim raketama, kao i devet – naoružanih krstarećim raketama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar