11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Kurir

AMERI NAPRAVILI KOKTEL ANTITELA: Tramp prvi primio lek, pacijent ozdravi za sedam dana!

Američka biotehnološka kompanija "Regeneron" uspešno je završila treću fazu ispitivanja eksperimentalnog leka protiv korone Regn-Cov2 i najavila da će od američke agencije za lekove FDA zatražiti da se ovaj lek odobri za preventivnu upotrebu zdravim ljudima koji su izloženi virusu, poput onih koji u domaćinstvu imaju zaraženog člana.ž

NAJVAŽNIJE

KORONA PRESEK: Manje zaraženih u odnosu na prošli utorak

BRNABIĆ SA KANCELARKOM UN: Dijalog o situaciji na Kosovu i Metohiji

HAPŠENJE NAVODNIH KAVČANA: Pali u Portugalu, bili na Interpolovoj poternici!

Prema razultatima ispitanja, ovaj lek štiti čak 72 odsto od razvoja simptoma bolesti u prvoj nedelji infekcije i 93 odsto u narednim nedeljama, saopštila je ova kompanija.

Reč je o leku napravljenom od "koktela antitela" koja su pacijenti stvorili u ranim fazama bolesti i sintetičkih antitela koja je stvorila ova farmaceutska firma. Daje se infuzijom samo jednom tokom lečenja, a prvi je ovaj lek dobio Donald Tramp, bivši američki predsednik, kada je lečen od koronavirusa. "Regeneron" je saopštio da rezultati ispitivanja treće faze pokazuju sposobnost leka da smanji rizik od inficiranja koronavirusom među kontaktima u domaćinstvu u kome je bar jedna osoba zaražena.

- Ovi podaci sugerišu da Regen-Cov dopunjuje široko rasprostranjene strategije vakcinacije, posebno za one sa visokim rizikom od zaraze. On je pokazao da je zadržao svoju snagu protiv novih zabrinjavajućih varijanti kovida-19 - rekao je dr Miron Kohen, direktor Instituta za globalno zdravlje i zarazne bolesti na Univerzitetu Severne Karoline.

Primena leka mogla bi da pomogne u kontroli zaražavanja u visoko rizičnim sredinama u kojima pojedinci nisu vakcinisani. Osobe koje su dobile ovaj lek izlečene su za nedelju dana, a proces inače traje oko tri nedelje.

PROČITAJTE JOŠ

UN SKANDAL: Lažna država ZAPRETILA Srbiji, a Rusija stala u odbranu naše zemlje

OTVORENA PODRŠKA KIJEVU: Stoltenberg imao oštru poruku za Moskvu

VULIN PORUČUJE: Nastavljamo obračun sa narko-dilerima!

- Koktel antitela Regen-cov pomaže nevakcinisanim osobama koje su izložene virusu, a takođe radimo na tome da shvatimo njegov potencijal da obezbedi kontinuiranu zaštitu za pacijente koji ne reaguju možda dobro na vakcine - navodi se u saopštenju kompanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar