9°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: Happy BSC

EVROPSKI SAVEZ JEVREJA SE OBRATIO TANJI FAJON: Vratite vilu u kojoj vam je sedište stranke!

Predsednici stranke SD Tanji Fajon obratio se pismom predsednik Evropske jevrejske zajednice, rabin Menahema Margolina.

U FOKUSU:

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Doktor Kon saopštio nove odluke, ugostiteljima i dalje samo bašte, a evo šta se događa sa đacima (VIDEO)

KORONA BROJKE U SVETU: Ovo su najnovije cifre, broj preminulih je zastrašujući!

JEZIVE SCENE NA VOŽDOVCU: Devojka isekla mladića! Hitno prebačen u bolnicu

NOVO KRŠENJE SPORAZUMA! Petkoviću NEGATIVNO ODGOVORENO na zahtev za posetu KiM

PRVI ČOVEK SAD PREDLOŽIO SASTANAK: Bajden i Putin ovog leta u Evropi

Napisao je da bi mogli da isprave istorijsku nepravdu tako što bi vratili kuću u kojoj se nalazi stranka Jevrejskoj zajednici Slovenije.

Menahem Margolin napisao je da je zgrada u Levstikovoj 15 u Ljubljani, u kojoj je sedište stranke SD, do 1943. bila u vlasništvu Feliksa Moskovića, koji je kasnije sa porodicom odveden u logor Aušvic. Dodao je da je kuća zatim prodata pod sumnjivim okolnostima nacionaliziovana i korišćena za Komunističku partiju Slovenije.

- Primetili smo da se o prenosu vlasništva nad zgradom u Levstikovoj 15 na Slovenačku jevrejsku zajednicu već razgovara kao o delu Sporazuma o zajedničkoj imovini bez naslednika, koja je nekada pripadala slovenačkim Jevrejima ubijenim tokom Holokausta - napisao je u pism rabin Margolini.

ZANIMAĆE VAS:

AMERIKA U ŠOKU: Pucnjava u Indijanapolisu, nekoliko ljudi pogođeno, NAPADAČ SE UBIO

DANAS JE VELIKI SVETAC: Treba izbegavati svađe, a ovo nikako ne uzimati u ruke

MALO I BOGDANOVIH 28 POENA: Baksi prekinuli seriju Atlante (VIDEO)

Naučnici su utvrdili! Evo šta vam se dešava KADA PROMENITE KREVET!

- Verujemo da bi ovo bila primerena, poštena i moralna upotreba kuće gospodina Moskoviča i bila bi ispravljena istorijska nepravda - dodao je on.

Sedište stranke SD je i u prošlosti bilo aktuelno pitanje i više puta je vlasništvo nad zgradom stavljano pod lupu. Kako je stranka pre nekog vremena objasnila, u kuću su došli nakon što su je zamenili za deo zgrade u Tomšičevoj ulici 5 sa Vladom Republike Slovenije. Tada su ugovorom o zameni došli do kuće u Levstikovoj 15, koja je ranije bila u vlasništvu Republike Slovenije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar