21°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

RUSI UNIŠTILI TERORISTIČKU BAZU U SIRIJI: Avioni delovali severoistočno od Palmire (VIDEO)

Severoistočno od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

NAJVAŽNIJE VESTI:

ANTIĆ U "ĆIRILICI": Crna Gora je postala najveći izvoznik kriminala!

(UŽIVO) VUČIĆ O AKTUELNIM TEMAMA: Nemojte da komadate Srbiju, mi ne želimo da komadamo ni BiH ni Crnu Goru!

SEJAČ SMRTI! Pogled iz MiG-31 dok UNIŠTAVA NEPRIJATELJA! (VIDEO)

SJAJNE VESTI O KINESKOJ VAKCINI: U 93 odsto slučajeva nećete u bolnicu, broj smrtnih ishoda ZAPANJIO sve

PREMINUO SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE: Uzrok smrti nepoznat

- Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje - rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

- Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava - precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD“.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar