6°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

BAJDEN U ŠOKU! Rus se kandidovao za gradonačelnika Njujorka

Rus je objasnio razloge za kandidaturu.

O OVOME SE PRIČA

ZAVRŠENA DRAMA U SKADARLIJI: Policija u koferu pronašla fotografiju ubijenog Amerikanca?!

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

DA LI ĆEMO MORATI DA NOSIMO MASKU NA PLAŽI? Seničić otkriva, evo kako ćemo da letujemo ove godine

ČANAK ZA HAPPY TV: Što više napadaju predsednika Vučića, on je sve jači (VIDEO)

ZNA SE KO JE! Otkriven identitet ubijenog Amerikanca u Beogradu

Rus rođen u Tomsku, koji se pre više od deset godina preselio u Sjedinjene Američke Države, nezavisni je kandidat za gradonačelnika Njujorka na izborima u junu. Filipčenko je za Sputnjik objasnio razloge za svoju kandidaturu.

– Kandidujem se za gradonačelnika i ne pokušavam da od toga profitiram. Mnogi žele da budu gradonačelnici samo da bi sebe reklamirali, da zarade novac. Ja sam drugačiji čovek. Ponašam se, recimo, kao Robin Hud. Odnosno, želim da pomognem ljudima – rekao je Filipčenko.

Prema njegovim rečima, većina opozicionih kandidata aktuelnom gradonačelniku Bilu de Blaziju su dobrostojeći ljudi, neki su već radili u kabinetu gradonačelnika. Mnogi imaju visoke plate.

– Kada takav čovek pokuša da kaže, na primer, rešiću vaše probleme (sa kojima se on, zapravo, nikada nije suočavao), to je, najblaže rečeno, samo falsifikovanje informacija. Računam na emigrante. Ne samo na Ruse – sve emigrante koji su prošli težak radni put – objasnio je Rus.

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

– Zato što 50 odsto Njujorka čine emigranti. Kada u meni vide svoje roditelje, bake, dedove koji su došli, borili se, radili od jutra do mraka, pokušavali da uštede novac, pokušavali da obezbede porodicu, pokušavali da izvedu decu na put, oni shvataju: ovaj momak zna naše probleme, zaista je naš momak. Ne samo ruski emigranti – svi oni u meni vide sebe – istakao je Filipčenko.

Filipčenko priznaje da se u mnogome bori za mesto gradonačelnika Njujorka zbog pojačanog osećaja za pravdu.

– Oduvek sam želeo da pomažem slabima. Uvek sam smatrao da treba da postoji neka pravda. Budući da sam biznismen i vidim probleme, želim da ih rešim ne samo za sebe, već i za sve ljude – rekao je kandidat.

– Ne volim nepravdu. U školi sam uvek bio mali i mršav. Ali nisam voleo nasilnike koji su maltretirali drugu decu. Uvek sam branio, ulazio u tuče. Naravno da sam dobijao batina. Ali na kraju su svi znali – bolje da se ne petljate sa njim, jer on neće ćutati, neće plakati, uzvratiće udarac – dodao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar