26°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

USTAVNI SUD NEMAČKE SE OGLASIO! Njihova presuda o merama protiv Kovid-19 ŠOKANTNA!

Nemački Ustavni sud odbacio je danas hitne žalbe na vladinu odluku o uvođenju noćnog policijskog časa u regionima sa visokim stopama infekcija koronavirusom.

VESTI DANA:

PREMINUO GLUMAC FEĐA STOJANOVIĆ

IZJAVA VUČIĆA POSLE SEDNICE SNS: Dok dišem boriću se protiv onih koji su opljačkali našu zemlju! (VIDEO)

VAŽNE INFORMACIJE: Ministar Mali izneo uputstvo kako se prijaviti za pomoć od 3000 za vakcinisane

UDARNA VEST: SNS se ujedinjuje sa savezom Šapića!

Ustavni sud je, međutim, u svojoj odluci naveo da odbijanje hitnih žalbi ne znači da je policijski čas u skladu sa nemačkim Osnovnim zakonom (Ustavom), dodajući da će sudije detaljnije razmotriti to pitanje tokom glavne rasprave.

Nemačka je prošlog meseca usvojila zakon kojim je vlada kancelarke Angele Merkel dobila veća ovlašćenja za borbu protiv trećeg talasa koronavirusa, uključujući i mogućnost uvođenja policijskog časa između 22 časa i 5 sati ujutru u regionima sa visokom stopom zaraze.

Merkel je na osnovu ovog propisa nametnula pravila, nakon što su neke od 16 nemačkih saveznih država odbile da uvedu stroge mere uprkos velikom porastu slučajeva Kovid 19.

Odluka suda dolazi u trenutku kada podaci ukazuju da su stroge mere pomogle u usporavanju trećeg talasa infekcije i smanjenju novih slučajeva Kovid 19.

Danas je potvrđeno 18.034 novih slučajeva koronavirusa u Nemačkoj, ali ta cifra je za 4.000 manja nego pre nedelju dana, a sedmodnevna učestalost slučajeva na nivou cele države na 100.000 stanovnika pala je na 132, sa 141, što je najniže u poslednje tri nedelje.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAVA I UŽAS: Policija u kolima Belivukove bande pronašla jezive predmete, krvavi peškiri, konopci, rukavice

ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA: Pre četiri godine preminuo mu je sin jedinac

ZLOČINAC VRAĆEN U HAG: Stigao u Pritvorski centar specijalizovanih veća Kosova!

NA ĐURĐEVDAN: Evo gde Patrijarh Porfirije sutra služi svetu arhijerejsku liturgiju

Tri nemačke države sada su ispod ključnog praga od 100 slučajeva na 100.000 koji zahteva stroge mere - Hamburg, Donja Saksonija i Šlezvig-Holštajn, dok se još tri približavaju tom rezultatu - Berlin, Brandenburg i Meklenburg-Zapadna Pomeranija.

U utorak se nemačka vlada složila da ublaži ograničenja za ljude koji su u potpunosti vakcinisani ili su se oporavili od KOVID-19, a ova uredba bi mogla da stupi na snagu tokom vikenda.

Nakon sporog početka, tempo vakcinacija se ubrzava u Nemačkoj, a broj ljudi sa koronavirusom kojima je potrebna intenzivna nega u bolnici počeo je da opada.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar