23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Sputnjik

NATO KOMANDOSI NA KORAK DO RUSIJE! Američki vojnici odradili noćni desant (VIDEO)

U Estoniji je prethodne noći izvela desant velika grupa američkih vojnika u okviru vojnih vežbi „Svift rispons“, saopštila je pres-služba Glavnog štaba estonskih odbrambenih snaga.

VAŽNO

SPREMITE SE! Počelo je popuštanje mera u Grčkoj, za letovanje u omiljenoj destinaciji važe OVA pravila!

BROJ VAKCINISANIH U SRBIJI NE PRESTAJE DA RASTE! Drugu dozu je primilo više od 1,6 miliona građana

KORONA PRESEK U SRBIJI: Preminulo 20 ljudi!

RAZNEO SE BOMBAŠ SAMOUBICA: 10 mrtvih u detonaciji ispred škole za devojčice

TEŽAK ŽREB ZA RIMSKI MASTERS! Novak može na Cicipasa u četvrtfinalu

- Više od 700 vojnika 82. divizije američkih vazdušno-desantnih snaga izvelo je desant na aerodrom u mestu Nurmski u okrugu Jarva. Takođe su spušteni borbena tehnika i oprema - navodi se u saopštenju.

Estonski vojnici ističu da je glavni deo padobranaca stigao transportnim avionima direktno iz SAD. Desant je izveden noću u taktičkoj situaciji, maksimalno bliskoj realnoj situaciji. Manevre je pratila predsednica Estonije Kersti Kaljulajd koja je stigla u Nurmsi.

Vojne vežbe će posetiti i komandant američke vojske u Evropi i Africi general Kristofer Kavoli, komandant osmog vazdušno-desantnog korpusa general-potpukovnik Majk Kurila i komandant 82. vazdušno-desantne divizije general-major Kristofer Donahju.

Vojne vežbe „Svift rispons“ počele su 5. maja. To je deo najvećih vojnih vežbi SAD u Evropi u poslednjih 25 godina „Difender Jurop“.

Manevri će se održati u 16 zemalja, a u njima će učestvovati 28.000 vojnika.

Tokom vežbi „Svift rispons“ oko 2.500 vojnika iz Estonije, Velike Britanije uvežbavaće zaštitu Estonije u slučaju krizne situacije. U vežbama će učestvovati više od 20 aviona i 25 helikoptera.

Manevri se završavaju 14. maja.

Kako se navodi, danas i noćas američki padobranci će se helikopterima prebaciti iz Nurmsija na Centralni poligon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar