13°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Novosti

RASULO! Totalni haos - istočna obala SAD OSTALA BEZ GORIVA, kilometarski redovi na pumpama

Benzinske  pumpe duž američke istočne obale počinju da ostaju bez goriva zbog toga što se još oporavljaju od parališućeg sajbernapada koji je u petak prouzrokovao obustavu operacija i izazvao zabrinutost zbog skoka maloprodajnih cena benzina.

NE PROPUSTITE

PROVERAVAJTE STANJE RAČUNA: Sutra kreće isplata 30 evra podrške građanima!

REAGOVALO MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Upozorenje svim građanima zbog sve učestalije pojave NADRILEKARA!

GRADONAČELNIK BEOGRADA PONOSAN: Sa 50 posto revakcinisanih građana polako se vraćamo u normalan život

SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao sa Lindom Van Gelder (FOTO)

Hakerski napad koji je izvršen u petak bio je jedan od najtemeljnijih ikad prijavljenih sajber napada i izazvao je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture od hakerskih napada, prenosi Rojters.

Iz kompanije "Kolonijal pajplajn" (jedna od najmoćnijih američkih kompanija za distribuciju nafte i naftnih derivata) je saopšteno da se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija i da se radi na "obnavljanju usluga", ali nije potvrđeno kada će se rad kompanije vratiti u normalu.

"Kolonijal pajplajn" dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj kompanije "Kolonijal pajplajn".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar