4°C

Beograd

Photo: freepik

Izvor: agencije

VAŽNO ISTRAŽIVANJE: Evo koliko traje zaštita od Kovid-19 onih koji su PRELEŽALI KORONU!

Golden Rose ad

Analiza imuniteta

NAJVAŽNIJE

ŠEŠELJ ZA HAPPY TV: Ko su izdajnici Srbije, a ko Vučića?

UHAPŠENO JOŠ ŠEST PRIPADNIKA GRUPE VELJE NEVOLJE! Pronađeno oružje i narkotici

SUNCE se probija kroz OBLAKE, ali nas kiša još neće napustiti

DNEVNI HOROSKOP ZA PETAK: Težak dan za mnoge znakove, postupajte PAMETNO

Analiza podataka o imunitetu na kovid 19 pokazala je da oni koji su preležali ovu bolest ne mogu da se zaraze ponovo najmanje osam meseci, saopštile su zdravstvene vlasti Danske.

Uprkos ovoj proceni o prirodnom imunitetu, danski istraživači oklevaju da se izjasne o zaštiti koju pružaju vakcine, što znači da pitanje revakcinacije ostaje otvoreno.

U zaključku istraživanja navodi se da su male šanse da se osobe ponovo razbole od kovida 19 u kraćem periodu od navedenog.

- Veoma pažljivo smo pratili podatke tokom istraživanja i verujemo da imunitet može da traje i duže od osam meseci - saopštila je zamenik direktora danske zdravstvene službe Helene Blisted Probs.

PROČITAJTE JOŠ

PREDSEDNIK U POSETI: Vučić danas u Prijepolju i Priboju

PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA: Od danas kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25

UŽAS NA ZVEZDARI: Policijski inspektor napadnut nožem tokom hapšenja

Istraživanje koje još traje nije rezultovalo istim zaključkom kada je reč o vakcinama, iako poslednje procene sugerišu da će imunitet stečen nakon vakcinacije biti jednako efikasan i dugotrajan kao i posle infekcije.

Kovid 19 je relativno nova bolest i detalji o trajnosti efekta vakcina i njihovog uticaja na imunološki sistem za sada su nepoznati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad