22°C

Beograd

Photo: printscreen video kremlin.ru

Izvor: webtribune

PUTIN ZAPRETIO ZAPADU: Ukrajina je CRVENA LINIJA! Pređete li je znate KAKO ĆEMO REAGOVATI!

- Nije na Rusiji da odluči o ulasku Ukrajine u NATO jer nema pravo na veto - rekao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

VAŽNO

MLADIĆEV ADVOKAT U "ĆIRILICI"! Ratko je osuđen zbog stvari kojih nema u optužnici, a Momiru Nikoliću su ruke do lakata u krvi!

VUČIĆ NACIJI DIREKTNO IZ BRISELA: Niko ne može da ponižava Srbiju! Oluja i Bljesak se više neće ponavljati!

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Ovo su nove ODLUKE!

NOVO UPOZORENJE RHMZ: U naredna dva sata TUTANJ nad Srbijom!

MINISTAR VULIN O HAPŠENJU STOLIĆA: Ne mogu da garantujem da je on jedina krtica!

- Svaka nacija ima pravo da odluči o svom putu. Šaljemo poruku da je na Ukrajini i članicama NATO da odluče kada bi Ukrajina mogla da postane član Alijanse - izjavio je Stoltenberg.

On je dodao da “Rusija, naravno, ne može da uloži veto na to šta komšije mogu da rade”.

Vladimir Putin je poručio zapadnim liderima da je Ukrajina za Moskvu na bezbednosnom planu `crvena linija` i da ne pokušavaju da vojnu infrastrukturu NATO prenose i u tu zemlju.

Predočio je da bi NATO-rakete u tom slučaju od Dnjepropetrovska ili Harkova do centralnih delova Rusije letele manje od deset minuta:

- Da li to treba da za nas bude crvena linija ili ne? Kada je SSSR bio rasporedio svoje rakete na Kubi – do Vašingtona bi stizale za 15 minuta. Da li je to tada bila crvena linija za Sjedinjene Države ili nije?

Zapadnim liderima je u nastavku poručio:

- Razmislite kako treba da reagujemo na ono što predlažete i o čemu se razgovara. Približavanje NATO infrastrukture granicama Rusije izuzetno je važna tema za bezbednost zemlje i naših građana.

Dodao je da su se dva talasa širenja NATO prema granicama Rusije dogodila „u vreme kada nije bilo Krima, pre svih događaja koji su usledili nakon državnog udara u Ukrajini“:

- Naše tadašnje zabrinutosti bile su jednostavno ignorisane. Ne želim da koristim oštre reči, ali – otuda se samo pljuvalo po našim interesima.

PROČITAJTE JOŠ

NAROD NA KiM UZNEMIREN: KFOR ispitivao Srbe da li da kosovska policija čuva Dečane!

NEĆE BITI LAKO POSTIĆI DOGOVOR U BRISELU! Ne smemo našoj deci da ostavimo nerešeni problem KiM!

GUGL UVODI IZMENE! Evo šta vas očekuje na Androidima od septembra!

Osvrnuvši se na zakon kojim će Kijev proglasiti da Rusi nisu autohtoni narod Ukrajine, rekao je i ovo:

- To u Ukrajini pravi narode prve, druge i treće sorte. To veoma podseća na teoriju i praksu nacističke Nemačke. Sam ukrajinski predsednik, Vladimir Zelenski, Jevrej je po nacionalnosti. Ne znam da li on ima pomešanu krv, ali šta će oni tamo raditi sa takvim? Hoće li im – kao u nacističkoj Nemačkoj – meriti lobanje i ostale delove tela da bi odredili ko je pravi arijevac, a ko nije?!

Ruski predsednik je naglasio da Moskva ne može ostati ravnodušna prema takvim odlukama, jer su „moćan, ozbiljan udar na ruski narod u celini“.

Naglasio je da govoriti o Rusima kao neautohtonom narodu u Ukrajini nije samo netačno, već je smešno i glupo jer je u suprotnosti sa istorijskim činjenicama.

Naveo je su se svi ljudi koji su se 1654. godine prisajedinili Rusiji sebe smatrali i nazivali Rusima i pravoslavcima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar