8°C

Beograd

Photo: kremlin.ru

Izvor: Fakti.org

PUTIN ODBRUSIO: U Ukrajini su SAD izvele ORUŽANI PUČ uz pomoć EU!

Putin je juče - 22. juna, na dan napada Hitlerove Nemačke na SSSR - telefonski razgovor sa Angelom Merkel.

VAŽNO

MUNJEVITI UDAR: Najveća vežba Vojske Srbije! Dronovi pogađali u mraku

PETKOVIĆ O VUČIĆEVOM GOVORU: Racionalno, odgovorno, ali pre svega državotvorno promišljanje po pitanju KiM

VULIN PORUČUJE PLENKOVIĆU: Umesto laganja, Hrvati da se pokaju za NDH

ISPALILI HITAC UPOZORENJA: Rusi sprečavaju britanskog razarača da naruši državnu granicu

NEZGODA NA BAZENU KOŠUTNJAK: Dečak se onesvestio skačući u vodu - reanimacija u toku!

Kremlj je saopštio da je Putin preneo nemačkoj kancelarki da Rusija ceni njeno i Franka Valtera Štajnmajera učešće  u komemorativnim događajima posvećenim 22-om junu 1941-ve.

Lideri dve zemlje su tokom razgovora naveli da je prevazilaženje međusobnog neprijateljstva i pomirenja ruskog i nemačkog naroda bilo od najveće važnosti za sudbinu posleratne Evrope, navodi se u saopštenju na veb stranici Kremlja.

Otkriveno je da je predsednik RF - na njen zahtev - obavestio Merkelovu o glavnim rezultatima rusko-američkog samita u Ženevi 16. juna.

Nemački list Die Zeit prethodno je objavio Putinov članak „Biti otvoren uprkos prošlosti“, u kojem je ocenio da su sovjetski vojnici-oslobodioci uspeli da spasu Evropu i svet od porobljavanja.

Posebno je ukazao da je sovjetski vojnik na nemačko tlo došao ne da bi se osvetio Nemcima, već sa plemenitom velikom misijom oslobodioca.

Putin je u istom tekstu naveo da su Sjedinjene Države organizovale puč u Ukrajini 2014. godine, a da su zemlje EU taj prevrat preko volje podržale, što je dovelo do raskola unutar Ukrajine i istupanja Krima iz njenog sastava.

PROČITAJTE JOŠ

PUCNJAVA U NOVOM SADU: Muškarac (30) ranjen ispred zgrade, NAPADAČ UHAPŠEN

PORUKA IZ AMSS: Vozači da izbegavaju najtopliji deo dana i ponesu tečnost

OGLASIO SE DOMINIK TIM! Ovo može biti izuzetno značajno u Novakovoj trci za Vimbldon! (FOTO)

HAKERI VREBAJU! Ako imate ovih 8 Android aplikacija odmah ih brišite!

Dodao je da su mnoge države tada bile suočene sa ultimatumom - da budu sa Zapadom ili sa Rusijom i da je upravo ta agresivna politika dovela do ukrajinske tragedije:

„U stvari, to je bio ultimatum. Do kakvih posledica je dovela takva agresivna politika, vidimo na primeru ukrajinske tragedije 2014. Evropa je aktivno podržala antiustavni oružani puč u Ukrajini. Tako je sve počelo. A zašto je to uopšte trebalo učiniti? Tada se aktuelni predsednik Janukovič već bio složio sa svim zahtevima opozicije“.

Ruski lider je ocenio da je širenje NATO faktički sahranilo nade da će Evropa postati kontinent bez linija podele.

Podsetio je da je lider nemačkih socijaldemokrata, Egon Bar, sredinom 1980-ih predložio radikalnu obnovu celokupnog evropskog sistema bezbednosti nakon ujedinjenja Nemačke, uz učešće SSSR-a i SAD, ali da to tada niko ni u SSSR, ni u Sjedinjenim Državama, ni u Evropi, nije želeo da sluša.

U maju je Putin ocenio da se Rusija sve češće suočava sa pokušajima izvrtanja istorije i klevetanja uloge Crvene armije u pobedi nad fašizmom. A da je razlog samo jedan - obuzdavanje Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar