14°C

Beograd

Photo: printscreen Youtube Skupština Crne Gore

Izvor: Sputnjik

PREDSEDNIK KOMITETA RUSKE DUME: Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici rizikuje UNUTARSRPSKI RASKOL!

Revizija procene događaja povezanih sa stradanjem u Srebrenici iz 1995. godine, koju sprovode vlasti Crne Gore, dovešće do zaoštravanja situacije u regionu, smatra predsednik Komiteta Državne dume Rusije za razvoj građanskog društva, pitanja društvenih i verskih organizacija Sergej Gavrilov.

VAŽNO

DR KISIĆ OBJASNILA: Imunitet kod vakcinisanih građana traje duže od očekivanog

LINTA ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hrvatski ministar dobro zna šta je činila NDH!

ŽELJKA CVIJANOVIĆ ŽESTOKO ODBRUSILA: Politika Bakira Izetbegovića uništava šanse za pomirenjem

- Patrijarh srpski Porfirije potpuno je u pravu. Pokušaji revidiranja istorije, uključujući i dramatične događaje u Srebrenici uprkos tome što je dokazano da to nije genocid, dovešće do komplikovanja balkanskog čvora, što je usmereno na pogoršanje unutarsrpskih odnosa između Crne Gore i Srbije, na jačanje uloge NATO i sprečavanje razvoja regiona u celini“ - rekao je Gavrilov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovom mišljenju, članice NATO od Crne Gore stvaraju poligon za geopolitičke konfrontacije. Gavrilov je dodao da se ulažu napori da se rasturi jedinstvo pravoslavnog, slovenskog sveta.

- To što vidimo u Ukrajini je u stvari kopija onoga što se dešava u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, kada se preduzimaju pokušaji da se razbije jedan narod, civilizacija, vera iz najrazličitijih, često veštačkih, razloga... Tu tehnologiju raskola i nacionalističke histerije ne vidimo samo na Balkanu, nego i u drugim zemljama, uključujući i Ukrajinu“ - ocenjuje Gavrilov.

PROČITAJTE JOŠ

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NEMAČKOJ! Poginule četiri osobe iz Srbije

POBEDA SRBIJE: Košarkaši savladali reprezentaciju Meksika

DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA ZRENJANINSKOM PUTU: Teško povređen motociklista

Kako je istakao, razlog ekonomskih uspeha Srbije je u tome što „ona ne ratuje, gradi mirne odnose sa susedima, ali pre svega, Srbija visoko ceni odnose sa svojim istorijskim saveznikom - Rusijom, protiv koje je odbila da uvede sankcije“.

- To je primer za razvoj: mir, poštovanje interesa nacionalnih i verskih zajednica, istorijsko prijateljstvo sa Rusijom - to je put na koji spoljne sile ne dozvoljavaju Crnoj Gori da stane. To je veliki problem za Crnu Goru, njenu investicionu i turističku atraktivnost. Stoga se nadamo da će se u Crnu Goru vratiti verski mir - zaključio je Gavrilov.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar