Izvor: Tanjug
28.07.2021 u 10:26
0

PRELOMILI: Austrijska vojska uvela obaveznu vakcinaciju

Austrijska vojska uvela je obavezu vakcinacije protiv korona-virusa za sve vojnike koji učestvuju u međunarodnim mirovnim misijama.

PROČITAJTE JOŠ:

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

NOĆ ZA NAMA: Relativno mirna noć u Beogardu

Vojska je saopštila da je obaveza vakcinacije uvedena tokom ovog meseca i da važi za sve vojnike koji idu u mirovnu misiju u inostranstvo.

Pukovnik Mihael Bauer rekao je da je za Mali uvedena i obaveza vakcinacije protiv žutice.

„U pitanju je bezbednost trupa“, objasnio je on.

Austrijski vojnici u inostranstvu smešteni su grupno na malom prostoru i mogu se lako zaraziti.

Trenutno je 858 vojnika raspoređeno u 13 misija u inostranstvu, a najveći deo je na Zapadnom Balkanu, to jest u misiji Kfor na Kosovu i Eufor Althea u Bosni i Hercegovini.

Prema pisanju bečkog dnevnika  vojnici koji su aktuelno u misiji moraće da se odluče ili će se vakcinisati ili će biti vraćeni u zemlju.

„Vojnici koji se nalaze u mirovnoj misiji moraju se vakcinisati rasploživom vakcinom na osnovu preporuke nacionalnog tela za vakcinaciju“, rekao je Bauer.

Vojnici koji su u Austriji, za sada, ne moraju da se vakcinišu protiv korona virusa.

Odluka vojnog vrha u Austriji „iznervirao“ je očigledno pojedine vojnike u mirovnim misijama.

Tako se bečkom dnevniku  javio jedan vojnik koji je u mirovnoj misiji u BiH koji tvrdi da odbijanje vakcinacije povlači sa sobom raskidanje ugovora i vraćanje u domovinu.

On ističe da je to „bezobrazluk“, jer je odluka doneta nakon njegovog odlaska u misiju.

„Ko odbije potrebnu vakcinu ne može da ispuni vojno-medicinske uslove za mirovnu misiju“, objasnio je Bauer.

.Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter