15°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /TRT World

Izvor: B92.net

AJATOLAH HAMNEI: Zapadnjaci uadaraju kad god je moguće, njima se ne može verovati

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, obrušio se danas na Zapad tokom poslednjeg sastanka sa vladom odlazećeg predsednika Hasana Rohanija.Ta vlada je postigla polovičan nuklearni sporazum sa svetskim silama.

VAŽNO:

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!"

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA - ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA - istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

Hamnei je upozorio da je iskustvo pokazalo da "zapadnjaci ne pomažu, već udaraju gde i kad god je moguće".Ajatola Ali Hamnei je ovo izjavio nedelju dana pre polaganja zakletve novoizabranog iranskog predsednika Ibrahima Raisija, ajatolahovog štićenika i tvrdokornog konzervativca, koji će predvoditi vladu Irana u nastavku posustalih Bečkih pregovora za oživljavanje tzv. iranskog nuklearnog dila.

Hamnei je nazvao SAD tvrdoglavim i optužio ih za zastoj u pregovorima koji bi trebalo da ograniče iranski nuklearni program i obogaćivanje uranijuma u zamenu za ukidanje sankcija.

On je ocenio da je vlada prethodnog predsednika Hasana Ruhanija "bila naivna" i poručio da bi drugi trebalo da iskoriste stečeno iskustvo da se "Zapadu ne može verovati".

"Prethodna vlada je dokazala da poverenje prema Zapadu ne daje rezultate", poručio je Hamnei.

Poznavaoci prilika tvrde da je Raisi sklon da se vrati za pregovarački sto i prihvati sporazum o ograničavanju proizvodnje obogaćenog uranijuma u zamenu za ukidanje sankcija, dok je Hamnei na stanovištu da bi Iran trebalo da zauzme tvrđi, neprijateljskiji stav.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar