17°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

BUTAN-"SVETIONIK NADE" JUŽNE AZIJE! Za nedelju dana vakcinisan rekordan broj građana

U Butanu je za nedelju dana vakcinisano 90 odsto građana koji smeju da prime vakcinu što se može opisati kao "uspešna priča", a Butan bi mogao da se nazove "svetionikom nade" južne Azije, saopšteno je iz UNICEF-a.

Ova mala kraljevina sa 770 hiljada stanovnika smeštena na jugu azijskog kontinenta, u visovima Himalaja između Indije i Kine, zbog svoje ekstremne klime i udaljenih, nepristupačnih planinskih zajednica nomadskih stočara bila je ozbiljan izazov za zdravstvene radnike koji su sprovodili vakcinaciju širom zemlje. 

VAŽNO:

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!"

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA - ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA - istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

Kampanja imunizacije drugom dozom vakcine koja je počela 20. jula detaljno je pripremana mesecima unapred kako bi medicinsko osoblje sa vakcinama moglo da dođe i do najudaljenijih, zabačenih krajeva Butana.

Do prošlog četvrtka vakcinisano je 480 hiljada ljudi od ukupno 530 koliko sme da primi vakcinu, potvrdio je Vil Parks predstavnik UNICEF-a u Butanu istakavši da je kampanja vakcinacije u toj zemlji "bila među najbrže sprovedenim tokom pandemije".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar