15°C

Beograd

Photo: pixabay/printscreen

Izvor: Telegraf

POŽAR NA PELOPONEZU: Zatvoren put, potpuno progutano selo, evakuacija ljudi u toku!

Ekstremno visoke temperature širom Grčke zadaju muke građanima, a opasnost od požara je izuzetno visoka u mnogim ugroženim oblastima.

Veliki požar bukti na severozapadu Peloponeza, a lokalne vlasti izdale su upozorenje na ekstemnu opasnost i evakuišu građane iz četiri naselja oblasti Ahaja.

VAŽNO:

VOJSKA SRBIJE JAKA I NA VODI! Moćna Rečna flotila demonstrirala sposobnosti (GALERIJA)

PETKOVIĆ PORUČIO: Važno je očuvati svetinje na Kosovu i Metohiji!

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBANOVCIMA! Povređeno nekoliko osoba i jedno dete

Više od stotinu vatrogasaca, uz pomoć pet aviona i dva helikoptera za gašenje požara, bori se protiv vatrene stihije u tom regionu.

Stanovništvo cele oblasti dobilo je poruke o neposrednoj opasnosti i od svih koji su se zatekli u blizini naselja Labiri, Kamares, Zirija i Longo Ahajas zatraženo je da se momentalno evakuišu ka obližnjem gradu Egiju.

Vatra je potpuno progutala selo Zirija, ali su se njegovi meštani na vreme evakuisali.

Mediji javljaju da je zatvoren i auto-put koji povezuje Atinu sa Patrom na Peloponezu.

Ekstremno visoke temperature širom Grčke zadaju muke građanima, a opasnost od požara je izuzetno visoka u mnogim ugroženim oblastima.

Od juče su u zemlji na snazi vanredne mere zbog visokih temperatura, koje su u velikom delu zemlje već danima iznad 40 stepeni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar