19°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Al Jazeera Balkans

Izvor: Tanjug

KURC I ŠALENBERG pozvali na nuklearno razoružanje

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ministar inostranih poslova Aleksander Šalenberg pozvali su danas, povodom 76-te godišnjice nuklearnog napada na Japan, na nuklearno razoružanje.

PROČITAJTE JOŠ:

STAROVIĆ ISTAKAO: Suštinski problem u BIH su odnosi između bošnjačkog i hrvatskog faktora!

SAOBRAĆAJ SE ODVIJA USPORENO: Radovi na više pravaca!

BEOGRAĐANI ĆE OD SAD MOĆI NELEGALNU GRADNJU DA PRIJAVE KROZ POSEBNU PLATFORMU: U svakom drugom slučaju biće strogo kažnjeni!

RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Od ekstremnih temperatura do pljuskova i grada (FOTO)

„Žrtve Hirošime i Nagazakija podsećaju nas na to da pretnja nuklearnim naoružanjem nije tema prošlosti, već i dalje predstavlja egzistencijalnu opasnost po čovečanstvo“, naglasio je Kurc.

On je istakao da je opasna iluzija verovati da bezbednost može da se gradi na nuklearnom naoružanju i pretnjama uništenjem.

Potrebno je sveobuhvatna promena stava, naglasio je Kurc.

On je rekao da ne možemo sebi da priuštimo da čekamo na zabranu nuklearnog naoružanja, a Šalenberg je istakao da se ovaj rizik mora preventivno ukloniti.

Šalenberg je najavio da će se Austrija i dalje zalagati za zabranu nuklearnog naoružanja, te ukazao da će se prvi sastanak potpisnica odgovarajućeg sporazuma održati početkom iduće godine u Beču.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar