12°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Flying The Nest

Izvor: Tanjug

POMOR riba i rakova u Dunavu izazvala slovačka državna kompanija

 Slovački ministar životne sredine Jan Budaj izjavio je danas da njegovo Ministarstvo veruje da su uginuli rakovi koji su nedavno pojavili u Dunavu nizvodno od Bratislave došli iz Austrije, tvrdeći da oni nikada nisu nastanjivali područje na kojem su pronađeni.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

"Ne vidimo nikakvu ekološku katastrofu, ne vidimo uzrok. Pretpostavljamo da oni potiču iz inostranstva", rekao je Budaj.

 Masovni pomor verovatno izazvala državna kompanija za upravljanje vodnim objektima Vodohospodarska vistavba, koja je testirala novu branu na vodovodu Gabcikovo nekoliko dana pre nego što je u reci pronađeno na hiljade uginule ribe i rakova.

Ministrima je poznato da je kompanija precizno sledila postavljeni tehnološki plan.

Što se tiče hiljada mrtvih riba za koje se navodi da su pronađene zajedno sa rakovima, Budaj je kazao da ne zna ništa o tome.

Predstavnici Vodohospodarske vistavbe pominjali su mi samo uginule rakove, naveo je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar