10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Papa Franja

Izvor: Tanjug

PAPA FRANJA: Nejasno mi je zašto su kardinali odbili da se vakcinišu

 Papa Franja je izjavio danas da mu je nejasno zbog čega je toliko mnogo ljudi, među kojima su i neki kardinali Rimokatoličke crkve, odbilo da se vakciniše protiv kovida.

PROČITAJTE JOŠ: AMERIKANCI OSUDILI Severnu Koreju zbog lansiranja balističkih raketa

"To je pomalo čudno, jer je čovečanstvo kroz istoriju imalo dobro iskustvo sa vakcinama. Kao deca, vakcinisani smo protiv malih boginja, dečije paralize. Sva deca su bila imunizovana i niko ništa nije rekao", rekao je papa prilikom povratka iz Slovačke.

Papa Franja je vakcinisan protiv kovida i često je apelovao na svet da se vakciniše zbog opšteg dobra.

VAŽNO: HAKERSKI NAPAD na server poverenika za nemačke izbore

On je rekao da su se neki ljudi možda bunili u početku zbog toga što je bilo mnogo različitih vakcina, a neke su se pokazale "malo jačom od destilovane vode", ali nije želeo da kaže na koje vakcine misli.

"Čak na koledžu kardinala postoje neki koji se protive (vakcinama). Međutim, jedan od njih, jadničak, hospitalizovan je zbog virusa. To su ironije života", ocenio je papa Franja, koji nije otkrio imena kardinala koji nisu želeli da se vakcinišu.

PROČITAJTE JOŠ: POSLEDICE ČERNOBILJA i posle 35 godina: U Austriji su gljive i dalje radioaktivne

Kardinal Rejmond Burk, konzervativac i vakcinacioni skeptik, prošlog meseca je hospitalizovan u SAD nakon što je zaražen korona virusom.

Neki konzervativni biskupi antivakseri, posebno u SAD, rekli su da bi katolici trebalo da imaju pravo na prigovor savesti zbog religioznih ubeđenja.

Međutim,  papa je bio jasan u ranijim obraćanjima da se ne slaže sa tim i nikada nije pomenuo opciju prigovora savesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar