Izvor: Tanjug
16.09.2021 u 21:51
0

SAD uvele sankcije protiv petorice pristalica Al Kaide

 SAD su uvele sankcije protiv petorice pristalica terorističke mreže Al Kaide, za koje tvrde da rade iz Turske radi pružanja finansijskih usluga i pomoći pri putovanju toj ekstremističkoj grupi.

PROČITAJTE JOŠ: REZULTATI ISTRAŽIVANJA POKAZALI: „Sputnjik Ve“ efikasniji protiv delta soja od britanske i kineske vakcine!

„Ove ciljane sankcije ističu nepokolebljivu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država da prekinu finansijsku podršku Al Kaidi“, poručila je danas u saopštenju Andrea Gacki, direktorka Kancelarije za kontrolu strane imovine.

„Nastavićemo da radimo sa našim stranim partnerima, uključujući Tursku, na otkrivanju i ometanju mreža finansijske podrške Al Kaidi“, istakla je ona.

VAŽNO: RUSIJA: Sutra počinju trodnevni parlamentarni i regionalni izbori

Na listi se nalazi Madždi Salim, advokat poreklom iz Egipta koji živi u Turskoj, a koga je Ministarstvo finansija identifikovalo kao primarnog posrednika u nizu aktivnosti Al Kaide u Turskoj.

Tu je i Muhamad Nasr al-Din al-Gazlani, egipatski finansijski kurir koji je koristio gotovinske transfere za podršku Al Kaidi, kao i trojica turskih državljana Nuretin Muslihan, DŽebrail Guzel i Soner Gurlejen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter