Izvor: tanjug
17.09.2021 u 07:56
0

HOLANDIJA UVELA NOVE MERE: Za ulazak u barove i muzeje potreban dokaz o vakcinaciji

U Holandiji će od 25. septembra za ulazak u barove, restorane, muzeje, pozorišta i druga kulturna dešavanja biti potrebno da se pokaže dokaz o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa.

Holandski parlament je u četvrtak uveče tesnom većinom odbacio zahtev kojim se poziva vlada te zemlje da promeni svoj stav u vezi sertifikata, a za koji je premijer Mark Rute rekao da je neophodan radi sprečavanja širenja novog talasa virusa. 

PROČITAJTE JOŠ:  ITALIJA: Stroge antikovid mere i propusnice za sve zaposlene

-Još uvek smo u opasnoj situaciji. Da ne uradimo ovo došli bi smo u veliki rizik- rekao je Rute.

Brojne političke stranke usprotivile su se uvođenju kovid propusnica, za koju smatraju da je „trik za stimulisanje vakcinacije“ za koju je vlada ranije rekla da neće biti obavezna.

Lider desničara Gert Vilders ocenio je da je ta odluka vlade besmislena, nepotrebna i pogrešna.

PROČITAJTE JOŠ: Danas se održavaju izbori za rusku Dumu

-To je prisilna vakcinacija i ona deli društvo- ocenio je on.

U Holandiji je bar jednom dozom protiv korona virusa vakcinisano 17,5, odnosno oko 72 odsto građana, a iako istraživanje pokazuj da vćina Holanđana podržava vladine mere, ideji o korona pasošu su se žestoko usprotivili protivnici vakcinacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter