4°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Sputnjik

Izvor: tanjug

RUSKI IZBORI ZA DUMU: Jedinstvenoj Rusiji 324 mesta

Partija Jedinstvena Rusija predsednika Vladimira Putina trebalo bi da dobije 324 mesta u donjem domu parlamenta, nakon izbora održanih između 17. i 19. septembra, pokazali su današnji preliminarni rezultati ruske Centralne izborne komisije (CIK).

Prema tim podacima, a na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova, Jedinstvena Rusija je dobila 49,82 odsto glasova, što je 126 mesta, a pojedinačno kandidati partije dobili su 198 mesta, pa ta partija može da računa na 324 mesa u Državnoj dumi. 

PROČITAJTE JOŠ: AVGANISTAN: Talibani saopštili da je iz zemlje nestalo 160 letelica i preko 22.000 blindiranih vozila

Kandidati Komunističke partije Rusije osvojili su 18,93 odsto glasova i dobili 48 mesta, a dobili su i devet mandata pojedinačno, pa će njihova stranka imati 57 predstavnika u Dumi.

Stranka Pravedna Rusija osvojila je 7,46 odsto (19 mesta) i još osam pojedinačno, pa će imati 27 mesta.

Libiberalno-demokratska partija Rusije ima 21 mandat, Novi ljudi 13, a tri stranke - Građanska partija, Rodina i Partija rasta imaće po jednog poslanika.

PROČITAJTE JOŠ: IZJAVA PAPA FRANJE: To su đavolja posla!

Pet mesta otišlo je nestranačkim kandidatima.

Sastav donjeg doma ruskog parlamenta bira se prema mešovitom principu - 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, a još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad