1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

UZBUNJIVAČ TVRDI DA ZNA GDE JE POČELA KORONA: Kina namerno širila koronu!

Kineski uzbunjivač i bivši član komunističke partije, Vei Jingšeng, tvrdi da je Kina namerno širila korona virus, a za Svetski vojni turnir održan u Vuhanu tvrdi da je to prvi događaj širenja kovida, čak dva meseca pre nego što je ostatak sveta saznao za smrtonosni virus.

Međunarodni turnir za vojne sportiste održan je u Vuhanu, gradu iz kojeg je krenula epidemija, dva meseca pre nego što je Kina obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju o prvim slučajevima.

PROČITAJTE JOŠ: AUSTRIJA: Pojačane kontrole ispravnosti sertifikata o vakcinaciji

Jingšeng tvrdi da nije slučajno da su neki od 9 hiljada međunarodnih vojnika, koji su se okupili na događaju, navodno oboleli od tada misteriozne bolesti.

- Mislio sam da će kineska vlada iskoristiti ovu priliku za širenje virusa tokom vojnih igara, jer će se tamo pojaviti mnogi stranci - rekao je.

Zviždač tvrdi da je čuo da je kineska vlada tokom igara izvodila neku "neobičnu vežbu".

- Znao sam da postoji mogućnost da kineska vlada koristi neko čudno oružje, uključujući i biološko, jer sam znao da rade takve eksperimente – tvrdi Jingšeng.

Njegove tvrdnje podržao je Majls Ju, bivši glavni kineski savetnik za politiku i planiranje državnog sekretara SAD, Majka Pompea.

Rekao je da su francuski, nemački i američki sportisti bili među onima koji su se razboleli na turniru sa simptomima nalik na kovid-19, ali nikada nisu testirani na virus.

- U našim podacima vidimo naznake da je kovid cirkulisao u Sjedinjenim Državama već početkom decembra, možda i pre toga - rekao je bivši američki istražitelj Dejvid Ašer.

Jingšeng takođe tvrdi da je bio zabrinut zbog razvoja situacije u vezi sa kovidom i spomenutog Svetskog vojnog turnira te je pokušao da obavesti i upozori ljude u Trampovoj administraciji još u novembru 2019. godine. Jingšeng tvrdi da je bio zanemaren.

- Osetio sam da nisu zabrinuti kao ja, pa sam se potrudio da pružim više detalja i informacija, ali nisu to uzimali u obzir - rekao je.

Kinu mnogi optužuju da su "gušili" uzbunjivače i da su pokušali da "ućutkaju" svaku raspravu o virusu u ranim fazama izbijanja u Vuhanu. Bilo kakvo spominjanje na društvenim medijima o novom virusu SARS-a ili "epidemiji" bilo je cenzurisano.

PROČITAJTE JOŠ: NEČUVENA TRAGEDIJA LEPOTICE: Pokušala da napravi selfi pa poginula!

Jingšeng, koji je godinama ranije bio u izgnanstvu, rekao je da je svestan onoga što se događa preko „insajdera” iz Pekinške komunističke partije koji su podelili svoje strahove o situaciji i opisali zataškavanje središnje vlade.

- Uprkos nadolazećoj zdravstvenoj krizi koja je trebalo da opustoši ostatak sveta, njegova poruka nije shvaćena ozbiljno – tvrdi Jingšeng. Kineski disident nije hteo da otkrije s kojim je političkim čelnicima razgovarao, ali je natuknuo da su to bili visoko pozicionirani ljudi, uz tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

- Nisam siguran da li taj političar želi da govorim o njemu, ali želim da kažem da je dovoljno visoko pozicioniran da može doći do predsednika Sjedinjenih Država – zaključio je Jingšeng.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad