14°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: tanjug

NEMAČKA: Dvojica aktivista koji se bore protiv klimatskih promena prekinuli su štrajk glađu ispred Bundestaga!

Golden Rose ad

Dvojica aktivista koja se bore protiv klimatskih promena prekinuli su štrajk glađu ispred nemačkog Bundestaga, nakon što je vodeći kandidat za novog kancelara Nemačke prihvatio da se sastane s njima nakon današnjih opštih izbora.

Odluka je doneta samo nekoliko sati nakon što su štrajkači juče odbili i vodu i hranu zahtevajući da Olaf Šolc, kandidat Socijal-demokrata, stranke levog centra, javno objavi da se Nemačka suočava sa vanrednom klimatskom situacijom, pre nosi AP.

PROČITAJTE JOŠSAD: Najveća sekvoja na svetu umotana u zaštitnu foliju u pokušaju da se spase od požara koji haraju Kalifornijom!

Štrajkači su potvrdili da ih je Šolc pozvao juče popodne, sedam sati nakon što su odbili da piju vodu, kao i da su pristali na javni sastanak s njim u roku od mesec dana nakon glasanja.

Šolc je i sam potvrdio ovaj dogovor u svom saopštenju na Tviteru, rekavši da je spašavanje života primarno.

PROČITAJTE JOŠ: URAGAN SEM OJAČAO U URAGAN ČETVRTE KATEGORIJE U ATLANTSKOM OKEANU: Za sada nisu na snazi bilo kakva upozorenja!

Kandidat Šolc i njegova dva rivala - iz stranke Zelenih i bloka Unije desnog centra - odbili su prvobitni zahtev štrajkača za sastanak pre izbora, iako je pitanje klimatskih promena bilo centralno u izbornoj kampanji.

Aktivisti su upozorili da planovi političkih partija nisu dovoljno dalekosežni da bi se globalno zagrijavanje ograničilo na 1,5 stepeni Celzijusa (2,7 Fahrenheita).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad