2°C

Beograd

Photo: pixabay-coffe

Izvor: Telegraf

KAKAV UŽAS U MISURIJU: Policajci pustili psa da izujeda Afroamerikanca!

Golden Rose ad

FBI je pokrenuo istragu povodom hapšenja Afroamerikanca  u državi Misuri, nakon što se pojavio video snimak na kojem trojica belaca policajaca puštaju treniranog psa da ga ujeda.

Šef policije mesta Vudson Teras, Rendi Halsted, rekao je da njegovo odeljenje potpuno otvoreno za saradnju povodom istrage koju sprovode FBI tužilaštvo okruga Sent Luis.

Iz FBI i tužilaštva su odbili da govore o istrazi za medije.

PROČITAJTE JOŠ: OVAKO JE PUTIN OCENIO IZBORE!

Policajci su u ponedeljak dobili poziv da je muškarac upao u firmu u Vudson Terasu.

Prema saopštenju policije, delovalo je da je muškarac drogiran, a usput je i pretio policajcima, koji su ga upozorili da će upotrebiti psa ukoliko nastavi da se opire hapšenju.

Video snimak osobe koja je posmatrala sve pokazuje kako policijski pas grize stopalo Afroamerikanca, koji jauče od bolova, a policajac koji drži psa na povocu pušta ga da ujeda čoveka oko 30 sekundi.

PROČITAJTE JOŠ: Aerodrom na španskom ostrvu La Palma ponovo otvoren!

Kada je policajac povukao psa nazad, muškarac je pokušao da pobegne, ali je posrnuo, nakon čega ga je pas ponovo pojurio i izujedao mu nogu još 30 sekundi, kada ga je policajac zaustavio.

Afroamerikanac je tretiran u bolnici i pušten, a nije optužen za krivično delo.

Demonstranti su se okupili ispred policijske stanice u Vudson Terasu kako bi zahtevali da trojica policajaca dobiju otkaz i da se procesiuiraju pred sudom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad