14°C

Beograd

Photo: pixabay-janeb 13

Izvor: kurir

Do trenutka kad je obešena ubila je stotinak ljudi, a mnogo veći broj je mučila i osakatila: JEZIVE PRIČE KOJE SU OBELEŽILE SVETSKE RATOVE!

Golden Rose ad

1. Nacističke fabrike beba

Hitlerova opsednutost plavim očima i plavom kosom dobro je poznata i opisana u istorijskim knjigama, a njena najpoznatija manifestacija bila je "Konačno rešenje", koje je svetu dalo gasne komore i holokaust. Manje se zna za bizarni program stvaranja tzv. arijske rase nazvan "Lebensborn".

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV UŽAS U MISURIJU: Policajci pustili psa da izujeda Afroamerikanca!

Nemačkim vojnicima je naređeno da se "uklope" u stanovništvo na okupiranim područjima i "druže" se s njima. Devojke koje su ostale trudne u takvim "druženjima" odvođene su na posebna imanja, gde je trebalo da rađaju i odgajaju arijevsku decu. Međutim, pošto je taj proces spor, nacisti su jednostavno otimali decu porobljenom stanovništvu. Oko 200.000 dece je oteto, mnoga su bila poljska.

2. Ubistva u Nagirjevu

U mađarskoj varošici Nagirjevu tokom Prvog svetskog rata dogodio se niz misterioznih ubistava. Sve je počelo kad je doputovala jedna babica, pozvana kao ispomoć. Iz dana u dan ona je bila sve uticajnija i nekako je celu varoš uzela pod svoje.

Podsticala je ljude da uzmu pravdu u svoje ruke i svete se tako što su onima koji su im se zamerili nosili supu "obogaćenu" arsenikom. Mnogo ljudi, među kojma i niz žena i dece, ovako je umrlo. A kad su vojnici počeli da se vraćaju kući, supruge su ih masovno trovale. Aferu je zataškavao sestrić otrovne babice, koji nije prijavljivao čudne smrti. Procenjuje se da je najmanje 300 nesrećnika tako otrovano.

3. Uzimanje dela tela kao trofej

I u Prvom i u Drugom svetskom ratu propaganda je bila važna. U potonjem su i SAD i Japan koristili celu svoju propagandnu mašineriju za manipulisanjem emocija kod svojih vojnika, posebno su hteli da probude mržnju prema neprijatelju.

Pre rata u SAD propaganda je bila toliko efikasna da je prosečni Amerikanac zaista verovao da su Japanci grupa divljaka nesposobnih za razmišljanje. Kampanju su zvali "lov na Japance", kao da su oni zveri koje treba istrebiti. Mnogi američki vojnici tako su ubijenim japanskim vojnicima odsecali delove tela - genitalije, lobanje, prste itd. Odsečenim japanskim ušima kitili su kaiševe, a mnogi su nosili ogrlice napravljene od zubi neprijatelja. čak su ih i kući nosili. To se toliko raširilo da je američka vlada morala da zabrani takvo ponašanje.

4. Psihopatkinja iz Aušvica

Osuđena i obešena u dobi od 22 godine, Irma Griz je i svoje naciste zgražavala krvožednošću i perverzijama. Dobila je mesto u Aušvicu zbog okrutnosti i muškobanjastoj građi, a tada se saznalo da je i seksualno izvitoperena psihopatkinja.

Irma je osećala zadovoljstvo dok je seksualno mučila i tukla ljude na bolesne načine. Sa sobom je uvek vodila dva gladna psa, a ljude je tukla kaišem s velikim šiljcima, napravljenim posebno za nju. Napadala je žene i nožem im rezala grudi, a muškarcima genitalije. Do trenutka kad je obešena ubila je stotinjak ljudi, a mnogo veći broj je mučila i osakatila.

PROČITAJTE JOŠ: PUCNJAVA KOD LEBANA: Na meti su bili bivši sudija i njegova supruga

5. Kanibalska vojska

Iako je većina antijapanske propagande u Americi bila zasnovana na izmišljotinama, i Japanci su imali svoje grehe. Na primer, tokom Drugog svetskog rata japanski vojnici su zarobili osam članova posade američkog aviona, koji je srušen iznad ostrva Čičidžime. Nekoliko dana kasnije, na večeri održanoj u čast japanske mornarice zvanicama je ponuđen posebna šnicla koju su nazvali "kimo" (sveže meso) - zapravo, meso američkih vojnika. Posle toga zabeleženo je više slučajeva kanibalizma.

Amerikanci su uspeli da spasu samo pilota tog aviona. Kasnije je on postao predsedik SAD. Bio je to Džordž Buš stariji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad