Izvor: tanjug
26.09.2021 u 21:42
0

ERDOGAN SE OGLASIO: Avganistan nije bio bezbedniji dok su SAD bile tamo!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da „Avganistan nije bio bezbedniji dok je u toj zemlji bila američka vojska“.

„Tokom dvodecenijskog prisustva američke vojske u Avganistanu, region nije bio uopšte bezbedniji. Naprotiv, svaki dan je bio krvaviji“, rekao je Erdogan za Si-Bi-Es tokom boravka u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

PROČITAJTE JOŠ: JAK ZEMLJOTRES POGODIO FILIPINE: Očekuju se naknadni potresi

On je rekao da SAD moraju da preispitaju dvodecenijsko prisustvo, ali i odlazak iz Avganistana.

Erdogan kaže da bi Turska verovatno mogla da preuzme ulogu obezbeđivanja aerodroma u Kabulu, ali pod uslovom da SAD obezbede logističku i finansijsku podršku, ali i transfer oružja i municije u Tursku.

PROČITAJTE JOŠ: LEGENDA NBA PORUČUJE: Ko se ne vakciniše, ne mora da igra!

„Međutim, u Avganistanu su se dogodile drugačije stvari – oružje, municija i oklopna vozila su pala u ruke talibana i sada talibani upravljaju američkim oružjem“, dodao je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter