14°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/MOFA

Izvor: tanjug

JAPAN: Vlada planira ukidanje vanrednog stanja

Golden Rose ad

Vlada Japana planira da u četvrtak ukine vanredno stanje u svim prefekturama zbog smanjenja broja novih slučajeva kovida-19 i manjeg pritiska na zdravstveni sistem, najavio je danas ministar ekonomije Jasutoši Nišimura.

Plan, koji je odobrilo vladino savetodavno telo, izvodi Japan u celini iz vanrednog stanja uvedenog 4. aprila, prvi put u gotovo šest meseci. 

PROČITAJTE JOŠ:  SIDNEJ: Ukidanje restriktivnih mera ne važi za nevakcinisane

Premijer Jošihide Suga održaće danas u 19 sati konferenciju za novinare na kojoj bi trebalo da obavesti javnost o odluci, ali tek nakon što plan ozvaniči radna grupa vlade Japana. 

Ipak, ministar Nišimura je upozorio da će neka epidemiološka ograničenja za restorane i velike javne događaje ostati na snazi još oko mesec dana kako bi se sprečilo novo raspirivanje epidemije.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SNAŽNI ZEMLJOTRES POGODIO KRIT!

-Broj novih slučajeva zaražavanja će nesumnjivo biti u porastu nakon ukidanja vanrednog stanja. Zato moramo da nastavimo sa neophodnim merama i sprečimo da nam se dogodi novi talas epidemije -rekao je danas Nišimura, koga je vlada na sastanku savetodavnog odbora imenovala da nadgleda japanski odgovor na epidemiju korona virusa.

Restorani u ugroženim područjima mogu da rade do 20 časova, ali ne smeju da služe alkoholna pića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad