24°C

Beograd

Photo: Printscreen/youtube EUROPOL

Izvor: Novosti

SNIMAK HAPŠENJA VOĐE BALKANSKOG KARTELA: Razbijena narko-banda koja je krijumčarila ogromne količine kokaina u Evropu (VIDEO)

Španska  policija je pre nekoliko dana da je razbila narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu.

U operaciji je učestvovala policija nekoliko zemalja, a prilikom akcije zaplenjeno je više od 4 tone kokaina, a uhapšeno je više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa Balkanskog kartela.

PROČITAJTE JOŠ:  ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO" NOVINARI OTKRIVAJU: Klanu je više značila Dijanina zaštita nego naredba, jer su mogli da rade šta hoće

NJega je pratila španska policija, nakon što su dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi.

Petrović je od ranije bio poznat policiji. Naime, "nanjušili" su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da prati svaki njegov korak.

Petrović je živeo u mirnom delu Đirone, gde je u jednoj ulici imao tri kuće. Trudio se da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa. Petrović se, naime, ponašao kao biznismen. Odlazio bi na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. On se lično nikad nije petljao u poslove, odnosno, nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

PROČITAJTE JOŠ: ISPORUČEN TODOROV! Tražen 4 godine zbog ubistva žandarma u Nišu

Sa suprugom je živeo u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dve je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Veruje se da je ovde organizovano uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz ovog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar