Izvor: tanjug
20.10.2021 u 07:39
0

SAD: Federalni regulatori uskoro odobravaju kombinovanje vakcina!

Uprava za hranu i lekove (FDA) uskoro će dozvoliti Amerikancima da dobiju dodatnu, „buster“ dozu vakcine protiv kovida-19 drugačiju od one koju su prvobitno primili, prenosi Glas Amerike pozivajući se na američke medije.

Federalni regulator trebalo bi da objavi strategiju o kombinovanju vakcina u sredu, kada zvanično odobri bustere za vakcine kompanija Moderna i Džonson i Džonson.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti takođe su odobrili dodatnu dozu Fajzerove vakcine za određene kategorije stanovništva, najranije šest meseci posle poslednje primljene doze.

PROČITAJTE JOŠBOLSONARO PRED TUŽBOM ZA UBISTVO: Nije hteo da kupi vakcine, osudio time hiljade na smrt

U te kategorije spadaju građani stariji od 65 godina, Amerikanci koji žive u domovima za stara lica, radnici hitnih službi, kao i nastavnici i zdravstveni radnici, kao i ljudi između 50 i 64 godine, koji imaju specifične zdravstvene probleme.

Odluka da se dozvole dodatne doze vakcina Moderna i Džonson i Džonson usledila je posle studije koju je prošle nedelje objavio Nacionalni institut za zdravlje (NIH).

PROČITAJTE JOŠJAPAN: Erupcija vulkana na ostrvu Kjušu!

Studijom je utvrđeno da se kod osoba koje su prvo primile vakcinu Džonson i Džonson nivo antitela povećao više od 76 puta nakon što su primili buster vakcinu kompanije Moderna, a 35 puta posle dodatne doze Fajzerove vakcine.

Kod onih koji su dobili drugu dozu Džonson i Džonson vakcine, broj antitela se uvećao samo četiri puta.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter