Izvor: Tanjug
21.10.2021 u 07:59
0

Indija druga na svetu po broju primljenih vakcina

Indija je podelila više od milijardu doza vakcina svojim građanima, saopštili su danas indijski zvaničnici.

Oko 75 odsto stanovnika Indije primilo je bar jednu dozu vakcine, dok je oko 30 odsto revakcinisano, prenose strani mediji. 

Država od oko 1,4 milijarde stanovnika druga je zemlja na svetu koja je prešla milijardu datih doza, posle Kine koja je to uradila u junu. 

PROČITAJTE JOŠ: IMUNIZACIJA U POLJSKOJ: Svi odrasli uskoro će moći da prime treću dozu  

U sredu je broj novih slučajeva korona virusa iznosio nešto više od 14.000, što je značajni pad u odnosu na početak godine kada je od delta soja oboljevalo više od 400.000 ljudi dnevno.

Šef indijskog kriznog štaba za borbu protiv kovida Vi Kej Pol rekao je da bi voleo da vidi još veći broj vakcinisanih, kao i da je pokrivanje celog stanovništva vakcinama od apsolutnog značaja. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter