Izvor: Tanjug
21.10.2021 u 09:36
0

U RUSIJI REGISTROVANA KORONA „DELTA PLUS“: Ruske vakcine efikasne i protiv ovog soja

Rusija  je registrovala novi soj korona virusa AY.4.2, podvrstu delta soja nazvanu „delta plus“, izjavio je danas šef Naučne grupe za dijagnostičku metodu pri ruskom Naučnom istražnom institutu, Kamil Hafizov.

AY.4.2 je otkriven u Velikoj Britaniji, a prema britanskim naučnicima, predstavlja jednu od 45 podvrsta delte.

PROČITAJTE JOŠ: TRAMP PRAVI SVOJU DRUŠTVENU MREŽU

Direktor Genetičkog instituta na univerzitetu, Fransoa Balo, nagovestio je da bi novi soj mogao da se širi za 10 do 15 odsto brže nego prethodni, prenosi TASS.

-Da, neki izolovani slučajevi AY.4.2 soja su već zabeleženi u Rusiji. To je jedan od brojnih podvrsta delte, kazao je Hafizov.

Ruski stručnjak ocenio je da će pojavljivanje novih sojeva verovatno da pogorša epidemiološku sliku u zemlji.

-Delta soj je već izazvao povećanje broja slučajeva, a AY.4.2 će verovatno dodatno povećati broj novoobolelih, upozorio je Hafizov.

PROČITAJTE JOŠ: Više od 150 mrtvih u poplavama u Indiji i Nepalu

On je objasnio da bi AY.4.2 mogao verovatno da postepeno istisne originalni delta soj, ali je „malo verovatno da će se to desiti u skorije vreme“.

– Ovo je potencijalno malo zarazniji soj, naglasio je.

Hafizov je naglasio da su ruske vakcine efikasne protiv soja AY.4.2.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter