Izvor: Novosti
21.10.2021 u 12:40
0

SZO UPOZORAVA: Kriza kovida i u 2022. godini

Pandemija  virusa „Kovid 19“ će trajati godinu dana duže nego što je potrebno, jer siromašnije zemlje ne dobijaju vakcine koje su im potrebne, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Doktor Brus Ejlvard iz SZO je izjavio da to znači da bi kriza kovida mogla „lako da se protegne duboko u 2022. godinu“, prenosi BBC. Manje od pet odsto afričkog stanovništva je vakcinisano, u poređenju sa 40 odsto na većini drugih kontinenata.

PROČITAJTE JOŠ: U RUSIJI REGISTROVANA KORONA „DELTA PLUS“: Ruske vakcine efikasne i protiv ovog soja

Velika Britanija je isporučila više od 10 miliona vakcina zemljama kojima je to potrebno, a obećala je ukupno 100 miliona. Najviše vakcina je dato je u zemljama sa visokim ili srednjim prihodima, dok na Afriku otpada samo 2,6 odsto doza datih širom sveta.

PROČITAJTE JOŠ: VULIN NA KOLEGIJUMU SA NAČELNIKOM POLICIJSKE UPRAVE: Zahvalan sam na vašem radu na smanjivanju stope kriminala u Beogradu

Ejlvard je apelovao na bogate zemlje da se odreknu „mesta u redu“ za vakcine kako bi farmaceutske kompanije mogle da daju prioritet zemljama sa najnižm prihodima.  

– Mogu vam reći da nismo na pravom putu – naveo je on.

–  Stvarno moramo da ubrzamo ili znate šta će se dogoditi? Ova pandemija će trajati godinu dana duže nego što je potrebno.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter