Izvor: tanjug
24.10.2021 u 17:47
0

IZRAEL: Hotelijeri strahuju zbog novih kovid mera

Turisti koji se nadaju da će posetiti Jerusalim ili Tel Aviv nakon prošlonedeljne najave Izraela da će se otvoriti za neke vakcinisane inostrane putnike, treba da pročitaju ono što piše sitnim slovima pre nego što urade rezervaciju, upozorili su lokalni hotelijeri.

Nova pravila, koja treba da stupe na snagu 1. novembra uoči Božićne sezone, dozvoljavaju pojedinačnim turistima koji su primili treću dozu vakcine protiv kovid-19 da uđu u Izrael, ali ne ako je prošlo više od šest meseci od prijema poslednje doze, uz neke izuzetke. 

PROČITAJTE JOŠ: NESVAKIDAŠNJA SCENA U MADRIDU: Pastiri sa stadima ovaca prošli ulicama ka jugu

To je ublažilo uzbuđenje među hotelijerima koji se nadaju poboljšanju oko 20 meseci nakon što je Izrael zabranio većini stranaca da dolazi u njihovu zemlju kako bi zaustavio širenje korona virusa.

-Koliko je turista u svetu zaista dobilo treću dozu vakcine ili sedi tokom šestomesečnog perioda nakon druge doze?- zapitao se izvršni direktor Izraelskog udruženja hotela Jael Daniel.

Čak i ako su oba roditelja u porodici vakcinisana, njihova deca do 12 godina nisu, pa uglavnom ne mogu da dođu u Izrael.

Izrael je ponudio treću dozu vakcine Fajzer-BioNTeka svim stanovnicima starijim od 12 godina, dok su druge zemlje, uključujući SAD, počele da daju vakcine, ali uglavnom starim osobama ili ljudima sa dodatnim zdravstvenim problemima.

To znači da mnogi oni koji bi hteli da dođu, a primili su poslednju zonu pre 1. maja, ne mogu da uđu u Izrael.

Poslednjih meseci Izrael je dozvolio ulazak malih grupa vakcinisanih turista.

PROČITAJTE JOŠ: Operacije vojne misije za NATO Moskve i Informativna kancelarija NATO-a u Moskvi su obustavljene

Nova pravila izuzimaju takve grupe od šestomesečnog zahteva, sve dok oni rade PCR ili antigenske testove svakih 72 časova tokom prve dve nedelje boravka.

Danijeli je zatražio da vlada primeni slična pravila individualnim turistima.

-Mi samo želimo da olakšamo turistima, da bi se vratili. Ne možemo da kažemo koliko njih će moći da dođe u skladu sa novim pravilima -istakao je Danijeli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter