3°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Huracan Info

Izvor: tanjug

PANIKA U MEKSIKU! Uragan RIK se prebližava!

Golden Rose ad

Uragan Rik polako se danas približio meksičkoj obali sa pacifičke strane, a očekuje se da će doneti obalne padavine se severno od letovališta Akapulko kasno uveče, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Rik je nanosio vetrove maksimalne brzine od oko 140 kilometara na sat, a pomerao se severon brzinom od oko šest kilometara na sat. 

PROČITAJTE JOŠ: IZRAEL: Hotelijeri strahuju zbog novih kovid mera

NHC je procenio da će Rik ojačati kako se bude približavao obali i doneće "oluju opasnu po život i jake vetrove uraganske snage", duž meksičke obale, severno od Akapulka.

Očekuje se da će u nekim oblastima pasti oko 50 centimetara kiše i da će verovatno padavine izazvati poplave i klizišta.

PROČITAJTE JOŠ: NESVAKIDAŠNJA SCENA U MADRIDU: Pastiri sa stadima ovaca prošli ulicama ka jugu

Vlasti u meksičkoj državi Gerero upozorili su da bi talasi u oblasti Akapulko mogli da budu visoki tri do četiri metara.

PROČITAJTE JOŠ: Operacije vojne misije za NATO Moskve i Informativna kancelarija NATO-a u Moskvi su obustavljene

Rik bi trebalo skroz da se smiri do utorka, dodaje NHC.

Meksičke države Gerero, Mičoakan, Kolima, Halisko i Najarit otvaraju skloništa u oblastima gde će pasti jake kiše, rekao je vladin zvaničnik za lokalnu televizijsku stanicu "Televisa".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad