Izvor: tanjug
25.10.2021 u 14:56
0

HOLANDIJA PRED NOVIM PROBLEMOM: Nivo mora mogao bi da postane pretnja

Holandski klimatski eksperti upozorili su danas da bi Holandija mogla da se suoči sa većim nivoom mora nego što se ranije predviđalo, pošto je pretnja od obilnih padavina i ostalih meteoroloških uslova sve veća zbog klimatskih promena.

Holandski Kraljevski meteorološki institut (KNMI) izdao je upozorenje na osnovu svojih istraživanja, ali i izveštaja Ujedinjenih nacija iz avgusta. 

PROČITAJTE JOŠ:POLJSKA: U pokušaju migranata da uđu u zemlju ranjena dva vojnika

-Neće biti prijatno čitati izveštaj, ali je neophodno pročitati ga -izjavio je holandski državni sekretar za infrastrukturu i vodostaj, Stiven Vejenberg.

KNMI je istakao da ukoliko se emisija štetnih gasova ne smanji, nivo mora duž holandske obale bi mogao da poraste za 1,2 metra do 2100. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Oglasio se otac žene koju je ubio Alek Boldvin: Evo šta imao da poruči slavnom glumcu nakon strašne tragedije!

Institut je 2014. godine upozorio o mogućem rastu za jedan metar.

Dodaje se da, ukoliko se topljenje na Antakrtiku nastavi, onda bi nivo mora mogao da naraste za još dva metra do 2100. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter