Izvor: tanjug
28.10.2021 u 08:53
0

UN: Rekordnih 48 miliona interno raseljenih u svetu

 Broj interno raseljenih ljudi zbog sukoba širom sveta dostigao je na kraju 2020. godine 48 miliona, što je najviša cifra od kada se vodi evidencija, saopštila je specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih Sesilija Himenes-Damari.

PROČITAJTE JOŠ:PAPIN PUT U KANADU: Pokušaj pomirenja crkve sa starosedeocima

Ona je na sastanku Trećeg komiteta Generalne skupštine UN istakla da je zbog sve kompleksnije prirode oružanih sukoba i opšteg nasilje sve teže obezbediti ljudska prava u skladu sa međuanrodnim humanitarnim pravom. 

PROČITAJTE JOŠ:KORONA NA NOVOM ZELANDU: Postepeno se ublažava strogi karantin za putnike

Ona je ocenila i da pored sukoba i nasilja kao raseljavanje mogu da podstaknu i katastrofe, a od 2020. i pandemije korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter