1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

SVE STAJE U RUSIJI! U Moskvi počeli prinudni neradni dani

 U Moskvi su danas počeli prinudni neradni dani koji će prema ranijoj najavi gradonačelnika Sergeja Sobjanjina trajati skoro nedelju i po dana radi suzbijanja širenja korona virusa.

Tokom neradnih dana u gradu će biti obustavljen rad svih preduzeća i organizacija.

PROČITAJTE JOŠ: Šumski požar ugrožava čistoću vode Beča

Izuzetak će biti institucije koje obezbeđuju funkcionisanje prestoničke infrastrukture, preduzeća kontinuiranog ciklusa, a od uslužnih delatnosti biće otvorene samo prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke i prodavnice osnovnih proizvoda, prenosi Interfaks.

Neće raditi restorani, kafići, kozmetički saloni, spa i saloni za masažu, solarijumi, kupatila i saune, sportski kompleksi, fitnes klubovi i bazeni. Zatvorene su i hemijske čistionice, perionice veša, organizacije koje pružaju lične usluge, prodavnice guma i autoservise.

Moskovski školarci od 28. oktobra do 7. novembra neće ići u školu, neće raditi ni vrtići, ali će za decu koja nemaju sa kim da ostanu kod kuće biti organizovane dežurne grupe.

Većina ruskih univerziteta koji se nalaze u Moskvi od 28. oktobra do 7. novembra obavljaće nastavu onlajn.

PROČITAJTE JOŠ:BIZARNO! Ljuta zbog radova PRESEKLA POTPORNI KONOPAC radnicima na 30.spratu!

Pozorišta i muzeji će tokom neradnih dana nastaviti da primaju posetioce, ali pod uslovom da prostorije ne budu popunjene više od 50 odsto i uz primenu ku-er kodova i zaštitnih maski.

Međutim, bioskopi, koncertne dvorane, objekti za zabavu, biblioteke i cirkusi će biti zatvoreni.

Neće se održavati ni masovne kulturne, zabavne, sportske, rekreativne i druge aktivnosti. Izuzetak su događaji koji se održavaju odlukom državnih organa ili u dogovoru sa moskovskim institucijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad