Izvor: Tanjug
21.11.2021 u 12:44
0

PAKISTAN: Ubijena tri rudara na jugozapadu zemlje

Naoružane osobe ubile su tri radnika u rudniku uglja na jugozapadu Pakistana, a protivteroristički i lokalni policijski timovi tragaju za napadačima, saopštili su danas zvaničnici.

Kako prenose strani mediji, odgovornost za napad niko još nije preuzeo.

Najviši zvaničnik u okrugu Harnaj Suhail Anvar Hašmi, u pokrajini Baludžistan, rekao je da se nasilje u ranim jutarnjim satima dogodilo u oblasti Šarag gde se nalazi većina rudnika uglja u provinciji i dodao da protivteroristički i lokalni policijski timovi tragaju za napadačima.

Okrug Harnaj nalazi se oko 200 kilometara severoistočno od Kvete, glavnog grada pokrajine Baludžistan. 

Separatistička grupa Baludža ranija je preuzela odgovornost za slične napade na rudare uglja u regionu.

Pokrajina Baludžistan bogata je mineralima i oko dve decenije je već poprište pobuna.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter